Rødhætte og ludo

Rødhætte: Velkommen til Silkeborg Nyt

Ved I hvad jeg elsker? (Udover opsmøgede skjorteærmer og synlige mandlige kraftige underarme, som med et bestemt snuptag kan fiksere en op mod væggen og lade en vide, at man har været slem).

Jeg elsker, når karma rammer fjolser så hårdt, at de kan undersøge sig selv for hæmorider. Så bliver jeg glad.

Og jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er et større menneske, end at jeg sjattisser lidt i trusseindlægget, når Silkeborg Nyt accelererer med hjulspind og gratis lokalstof, samtidig med Herning tager forkert ladegreb og plaffer sig selv eftertrykkeligt i gummistøvlen og indfører brugerbetaling på MJA.

Undskyld, men man kunne faktisk godt sidde og få en fornemmelse af, at de ikke ønsker at være en del af byen længere – og at man inden årets udgang bliver mødt af Herning-byskilte, når man træder ind på området ved papirfabrikken.

”Prøvligeoghørher, Hætte. Der er ligesom mange andre nyhedsmedier, der har indført brugerbetaling, ikk'å?”

Jo jo, men pris og kvalitet skal jo ligesom hænge sammen, ikke? Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg elsker Silkeborg, og at jeg gerne vil holde mig lidt up-to-date med de lokale nyheder. Men nu ER byen jo ikke ligefrem kendt for kæmpe nyheder. Vi peakede lidt, da Hortensia-Mafiaen sneg sig ind over bygrænsen og da ulven gnaskede lidt i nogle indhegnede dyr – men ellers er det jo ikke ligefrem breaking news der præger byen, vel?

70% af nyhederne handler om snotskovle. Som f.eks.:

- Dem, der er fuldstændig blæst på indersiden af kraniet, og som i al deres kvalmende dumhed og egoisme, vælger at kombinere alkohol og bilkørsel.

- Politirapporter om stjålet vasketøj, slik og 1½ ramme tysk-importeret Mirinda sodavand.

- Primater, hvis mentale udvikling stoppede da de var 1½ år – og som derfor ikke ved bedre, end at hive tissetøjet frem i nattetimerne i weekenden og lade deres IQ plaske op af husmure.

- Kandidater til Luksusfælden, som har haft lidt for lange fingre i Føtex.

- Paradise Hotel-trunter, som smadrer ruder på politistationen og lufter sine trailer trash gener verbalt med ordene: ”Korrupte svin”.

- Og sidst, men bestemt ikke mindst: 1. januar kriminalsager, hvor traumatiserede borgere har fået bulet deres postkasse af en overdosis heksehyl.

Nu skal det ikke forstås sådan, at jeg sidder og higer efter terroraktioner mod Hjejlen og lignende vederstyggeligheder. Jeg er sådan set rigtig tilfreds med at bo et sted, som er forholdsvis fredeligt.

Og MJA skal jo heller ikke have skylden for manglende sensationsstof. Jeg forstår bare ikke logikken bag beløbet på brugerbetalingen.

Men jeg hilser den velkommen med et bredt smil og en underfundig kildren i samtlige erogene zoner. For hvad der startede som et irritationsmoment med en lugt af indebrændt gylle med overskreden holdbarhedsdato, er nu blevet til sukkersød glasur på den 12 etagers store kage.

Herning lagde ud med 120 terninger mod Silkeborgs to i Ludospillet. De rykkede alle deres brikker ud på én gang og tromlede af sted med et barnligt ønske om at voldsparke Silkeborg ud fra pladen. De mødte bare ikke rigtig nogle modstandere på deres vej som de kunne tryne, thi Silkeborg-brikkerne forholdte sig i ro inde i hytten, mens de ventede på, at de brune brikker kom tøffende forbi på 8600 matriklen og kunne slås hjem. Helt uden snyd. Fuldstændig efter spillereglerne.

 

Velkommen endnu engang til Silkeborg Nyt. Lokal med hjertet.

 

P.S

Jeg havde faktisk for længst bestemt mig for, at der var kogt nok suppe på Herning Vs. Silkeborg. Men når man fodrer et gammelt øg med sukkerknalde, må man forvente at den skider.