Flaske Foto: Arkiv

Lille dreng ætset efter flaskefund på Lupinvej

En fireårig dreng fra Silkeborg legede i søndags på legepladsen ved Lupinvej, da han fandt en sodavandsflaske uden etiket på græsplænen. Flasken indeholdt en lille sjat ukendt væske, som drengen valgte at drikke.

Det viste sig, at væsken var en ukendt form for syre, så drengen beklagede sig til sin far over, at det gør ondt i munden og halsen.

Drengen blev bragt til sygehuset i Viborg, hvor han blev indlagt omkring kl. 18, en times tid efter fundet af flasken. Han fik konstateret ætsningsskader i mund og svælg. Væsken var ikke nået frem til maven, så drengen har ikke fået nogen skader her.

Flasken ætsede også
Da faderen hørte drengens klager, sørgede han for at bringe flasken med på sygehuset, men da flasken var tom, var der desværre ikke her mulighed for at sige, hvilken væske, der havde været i flasken. Væsken lugtede ikke af noget, og de tilbageværende dråber havde ætset sig ind i flaskens plastik. Politiet vil senere på dagen skaffe flasken fra Viborg, så de eventuelt kan undersøge indholdet.

Drengen fandt flasken omkring klokken 17 søndag eftermiddag, og politiet vil gerne høre fra personer, der eventuelt har et kendskab til flaskens ejer eller indhold. De kan kontaktes på telefon 114.

- Vi ved ikke, om det er nogle unge mennesker, der leger med kemi, eller hvad det er. Hvis der er nogen, der vil skaffe sig af med et eller andet kemikalie, så burde man ikke sådan smide det på et græsareal, siger Keld Grosen Jensen fra politiet i Silkeborg.

Drengen er fortsat indlagt på sygehuset i Viborg.