Spiritus

Weekenden bød på fire påvirkede bilister

Politiet har i løbet af weekenden standset den ene påvirkede bilist efter den anden.

Fredag eftermiddag kl. 16.20 standsede politiet en 31-årig mand fra Silkeborg på Stagehøjvej. Manden var påvirket af hash, hvilket han blev sigtet og anholdt for. Politiet tog manden med til en blodprøve, men løslod ham 30 minutter senere.

Omkring ni timer senere var den gal igen, da politiet standsede en 22-årig mand fra Silkeborg på Funder Tværvej. Manden blæste alkometeret op over det tilladte niveau, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve. Politiet havde også mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer, så de sigtede ham også for den overtrædelse. Manden blev løsladt cirka 40 minutter senere.

Natten mellem lørdag og søndag kl. 04.41 standsede politiet så endnu en 22-årig mand fra Silkeborg. Manden blev standset på Drewsensvej. Politiet foretog en narkotest på manden, og den gav udslag, så han blev anholdt og taget med til en blodprøve. Det viste sig samtidig, at bilen ikke var indregisteret eller forsikret, så de forhold er manden nu også sigtet for.
Da den 22-årige inden for de seneste tre år allerede har kørt under påvirkning af euforiserende stoffer og ført bilen ud at have førerret, blev bilen i weekenden beslaglagt med henblik på konfiskation og videresalg.
Den 22-årige blev løsladt en times tid senere.

Weekendens sidste påvirkede bilist blev taget søndag eftermiddag kl. 16.40, da politiet standsede en 52-årig mandlig silkeborgenser på Nørreskov Bakke. Manden var påvirket af alkohol og blev taget med til en blodprøve, der skal afsløre den præcise alkoholpromille. Manden blev løsladt en times tid senere.