SIF Foto: Thomas Juul

SIF skal ikke spille i Superligaen fremover

Det ligger nu fast, at Silkeborg IF ikke skal spille i Superligaen til næste sæson. Ligaen skifter nemlig navn.

Superligaen indkaldte i morges med et få timers varsel til pressemøde kl. 11.30 angående ny hovedsponsor og nyt navn til ligaen.

Superligaen skrev på Twitter, at der ikke ville ske de store ændringer med navnet. Den melding fik flere personer til at tænke kreativt på de sociale medier. Her blev navne som Haribo SuperMix Ligaen og MouSupperLigaen foreslået.

Kort tid efter indkaldelsen til pressemødet, kom børsen.dk i besiddelse af oplysninger om, at forsikringsselskabet Alka, skulle være den nye hovedsponsor for ligaen. Domænet Alkasuperligaen.dk blev reserveret den 9. oktober.

Klokken 11.30 gik pressemødet i gang, og den første oplysning bekræftede, at Alka skal være ny hoved- og navnesponsor fra 1. januar 2015. Alka Superliga bliver navnet fra næste år. Prisen for sponsoratet er 12 millioner kroner årligt. Indtil videre er der indgået aftalt for resten af indeværende sæson og yderligere tre sæsoner.

Superligaen tog sit oprindelige navn tilbage i 2010 og indførte et partnersystem, hvor sponsorer kunne købe mulighed for at koble sig sammen med Superligaen, men ikke ændre logoet eller navnet. Den politik bliver der altså brudt med nu.

(artiklen er opdateret 11.36 med oplysninger fra pressemødet)