Smukfest fik ‘ja’ til to festivaller

Et flertal i byrådet i Skanderborg har sagt ja til at lade Skanderborgfestivalen afholde festivalen efter et nyt koncept i 2016..

Det betyder, at Smukfest kan arbejde videre med idéen om, at lade festivalen blive afholdt to gange i de to første weekender af august.

Formanden for Smukfest Claus Visbye siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at man nu skal finde ud af, om man overhovedet kan booke musikken to gange.

Lykkedes det, forventes Smukfest at øge indtjeningen med 60 procent, fordi man kan få dobbelt publikum med kun en opsætningen af festivalen.

Planen er, at festivalen i to uger i træk skal løbe fra onsdag til søndag. Men i modsætning til i dag vil der kun være musik fra torsdag til lørdag, fordi onsdag vil være ankomstdag og søndag afrejsedag.

Årsagen til festivalens ønske om en ændring, er den udvidede konkurrence på området. Mange festivaler er faldet på grund af konkurrencen, og ingen siger, at det ikke også kunne ske for Skanderborg, siger Claus Visbye, der blandt andet henviser til den nye, kommunalt sponserede Tinderbox-festival i Odense.