Foto: Wikipedia/Kaarhu

SIF køber Performers House bygningen

Selsskabet bag SIF, Silkeborg IF Invest A/S, har gennem sit datterselskab K/S Papirfabrikken overtaget bygningen, der tidligere husede Performers House på Papirfabrikken.

Der er endnu ikke taget stilling til hvad den markante rustrøde bygning skal bruges til i fremtiden, men direktøren for SIF Invest A/S siger til SIF’s hjemmeside, at han regner med at købet med tiden vil styrke K/S Papirfabrikkens indtjening.

Kedelbygningen, der også hørte til Performers House, bliver overtaget af Sikeborg Kommune, som vil etablere et spillested, primært for den rytmiske musik.

Den tidligere Performers House bygning er købt for 12 mio. kr. af konkursboet efter højskolen med overtagelse 1. januar 2015.

Ifølge lokalplanen for området kan de cirka 2.800 kvadratmeter bruges til alt indenfor kultur, bolig, liberalt erhverv og butikker.

Tidligere rummede bygningen beboelse for højskole-eleverne i tiden med Performers House.

Købet af bygningen er 100 procent finansieret gennem overtagelse af realkreditlån i bygningen, og belaster derfor ikke Silkeborg IF Invest A/S' likviditetsberedskab.

Silkeborg IF Invest A/S ejer ejer i forvejen gennem datterselskabet K/S Papirfabrikken cirka 28.000 kvadratmeter bygningsareal på området, der fra 1844 til 2000 husede Silkeborg Papirfabrik.

I dag er det et attraktivt erhvervs-, bolig- og kulturområde med teaterhus, biograf, hotel, caféer og en lang række erhvervslejemål og attraktive boliger.