TV-Chef: SIF er blind passager i Superligaen

- Det er ærgerligt, at en så uambitiøs klub som Silkeborg optager en plads i Superligaen, når de har givet op på forhånd.

Sådan siger Peter Nørrelund som er sportschef på TV3-Sport til Ekstra Bladet.

SIF meldte jo for nylig ud, at man venter at spille i 1. division i næste sæson.

Men det opfatter Peter Nørrelund som, at SIF har kastet håndklædet i ringen og givet op.

Han siger ifølge eb.dk, at sport på eliteplan handler om at jagte de bedste resultater, og han spørger til hvad er det for et signal at sende til omgivelserne, når der kun er spillet 40 procent af kampene.

TV-chefen siger også, at det er træls for TV3 Sport at have ’en blind passager’ med i Superligaen, som TV-stationen putter mere end 300 mio. kroner i om året.

SIF-direktør lodret uenig

Direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen siger til bladet, at han er uenig i, at klubben skulle være uambitiøs.

- Man kan ikke være bekendt at kalde os uambitiøse. Vi er en lille klub i en lille by, men vi har spist kirsebær med de store i mange år. Det vil vi blive ved med at gøre, men vi vil prioritere orden i økonomien over sportslige resultater, siger Kent Madsen.

Han peger på, at SIF sidste år vandt Nordic Bet-ligaen, og derfor er fuldt berettiget til at spille i Superligaen, siger Kent Madsen.

Han minder også om, at Silkeborg i 23 af 27 sæsoner har spillet med i Superligaen, og at kun én jysk klub, nemlig AaB, har vundet det danske mesterskab, siden Silkeborg vandt titlen i 1994.

- Vi tilpasser løbende vores forretning. Det er ansvarsbevidst. Vi har ingen mulighed i Silkeborg for at finde folk med papkasser med mange millioner til at dække underskud. Vi skal styre vores økonomi selv, siger Kent Madsen.