Naturfredningsforeningen chikanerer siger udvalgsformand

Formanden for plan-, miljø- og klimaudvalget, venstremanden Jarl Gorridsen, mener at Danmarks Naturfredningsforening i nogle tilfælde udøver decideret chikane mod udviklingen af Silkeborg by.

Han siger til mja.dk, at Dansk Naturfredningsforening har fået en høringspligt og en klageret, og den benytter de for fuld skrue, og de går desværre langt over stregen i mange tilfælde.

Han nævner sagen om et forslag om fire højhuse på ti etager ved teknisk skole som eksempel

- At være imod dem er o.k., men at sige, at de skader naturen, er naturligvis det rene galimatias. Jo flere mennesker, der bor tæt sammen og i lag, jo mindre belaster vi vores natur, siger Jarl Gorridsen.

Han understreger, at han mener, at der er brug for DN til at varetage naturens interesser, men de hører til ude i naturen og ikke inde i byen.

Demokratisk proces

Hos Dansk Naturfredningsforening afviser formanden Pernille Ingemann, at der skulle være tale om chikane.

- Vi er jo høringsberettigede, så det er en del af en demokratisk proces. Når vi har indsigelser, så er det, fordi vi har et ønske om at beskytte naturen, siger hun til mja.dk.

Hun siger også, at når Danmarks Naturfredningsforening går ind i sagen om et højhusbyggeri ved teknisk skole, så skyldes det, at højhusene vil komme til at ligge tæt på skov, og det vil samtidig være imod kommunens egen højhusstrategi, hvor der er udpeget særlige områder til højhuse.