Motorvejen Magnus Heunicke klippede ikke snoren over. I anledning af juletiden var snoren et gavebånd med sløjfe, der skulle åbnes. Foto: Esben Stenfeldt

Motorvejen officielt indviet

Motorvejsstykket fra Hårup til Låsby er nu officielt blevet indviet af transportminister Magnus Heunicke (S), Steen Vindum og Skanderborgs viceborgmester.

Omkring klokken 15.00 regner Vejdirektoratet med at kunne åbne de 11 kilometer Silkeborgmotorvej for almindelig trafik, så det er i god tid inden eftermiddagsmyldretiden.

Flere hundrede silkeborgensere, mediefolk og politikere var mødt op for at være med til den officielle indvielse af motorvejens 11 km fra Låsby til Hårup.

Busture og fortællinger
Som sild i en tønde, stod silkeborgensere i teltet og lyttede til Carsten Sandgaard, der er projektchef på motorvejsbyggeriet. Han fortalte om arbejdet med den konkrete strækning og området, den går igennem.

Meget af den samme information var tilgængelig for de besøgende, der kom med på de guidede busture mellem Hårup og Låsby.

Tre busser fragtede de interesserede frem og tilbage, mens en medarbejder fra Vejdirektoratet fortalte om de enkelte faunapassager, broer, vandløb, udgravninger og andet omkring motorvejen.

Nu mangler blot det sidste 18 kilometer lange stykke gennem Silkeborg fra Hårup til Funder.

Den strækning skal efter planen være klar inden udgangen af 2016 – altså om to år.

Opdatering: Motorvejen åbnede for almindelig trafik før det planlagte tidspunkt, klokken 15.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="75" post_id="1601" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="5000" transition_period="500" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="simpleFade" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="1" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1417436220385"]