Ny motorvej, men stadig lange køer

Det var en festdag i Silkeborg i går.

Kl. 11.30 åbnede transportminister Magnus Heunicke officielt de 11 kilometer motorvej fra Hårup til Linå

Motorvejen kommer til at betyde en hel del for mange menneskers hverdag. Pendlerne sparer 10-12 minutter hver vej i myldretiden til og fra arbejde på strækningen mellem Silkeborg og Aarhus, når motorvejen er helt færdig.

Forvent at der bliver kø
Men den er altså ikke færdig endnu, og de anslåede 15.000 biler i døgnet skal absorberes af Silkeborg – og det bliver en udfordring, så længe motorvejsstykket mellem Hårup og Funder ikke er færdig.

Allerede i går eftermiddags under motorvejens jomfrumyldretid, opstod der kø lang tid før sammenfletningen i Hårup, og trafikken sneglede sig umådeligt langsomt frem til Resenbrokrydset, der fortsat vil være en irriterende prop for trafikanterne.

Så glæd dig til at pendle til Århus de kommende dage. Det kommer til at glide let. Men tag madpakke med, når du skal tilbage til Silkeborg, for der bliver kø.

Som sædvanlig.

Også beboerne langs den gamle tæt trafikerede landevej gennem Mollerup, Linå og Hårup har set frem til, at den nye motorvejsstrækning overtager 15.000 biler i døgnet, som tidligere kørte gennem de tre landsbyer.

Vores motorvej
Borgmester Steen Vindum sagde i sin tale ved åbningen, at byggeriet af motorvejen er gået over al forventning.

- Undervejs har Vejdirektoratet lyttet til de ønsker, vi har haft til vejens design, og til hvor tæt virksomheder må bygge op ad den. Motorvejen bliver noget helt specielt; der er kælet for detaljerne. Vi føler virkeligt, at det er vores motorvej. Det vil jeg gerne takke ministeren, Vejdirektoratet og alle andre, der har bidraget for. Tak på borgernes vegne. Tak på virksomhedernes vegne. Og ikke mindst tak på egne vegne, sagde borgmesteren.

Busserne kørte i pendulfart på motorvejen både før og efter indvielsen, så alle interessere kunne se det nye stykke af Silkeborgmotorvejen på tæt hold.

Om halvandet år er hele Silkeborgmotorvejen færdig og giver Silkeborg Kommunes borgere adgang til 600.000 arbejdspladser inden for en times kørsel og virksomhederne lettere adgang til veluddannet arbejdskraft.