Nye regler om nytårskrudt

Folketinget har vedtaget nye regler for brug af fyrværkeri. Fra i år er det kun tilladt at skyde fyrværkeri af i ganske få dage omkring årsskiftet.

De nye retningslinjer fra Sikkerhedsstyrelsen betyder, at det nu kun er tilladt at sætte fut i fyrværkeriet fra d. 27. december til og med d. 1. januar.

Der er også nye regler for, hvornår man kan købe sit nytårskrudt. Modsat tidligere kan fyrværkeriet kun sælges i perioden den 15. december til den 31. december.

Det er også sket en lempelse i reglerne. For fra i år kan alle i princippet få lov at sælge fyrværkeri – blot man holder sig under en opbevaret mængde på 37,5 kilo.

Tidligere skulle man have et næringsbrev for at sælge kunne fyrværkeri, men den regel er afskaffet. Man skal dog stadig opfylde sikkerhedskravene og anmelde sit salgssted til det kommunale beredskab, der derefter kan tage på kontrolbesøg hos sælgerne.

Gode råd om fyrværkeri

Og selv om langt de fleste først enten sælger eller køber sit fyrværker efter jul kommer Brandvæsnet med dette råd:

”Hvis du skal opbevarer fyrværkeriet, må du højst have 5 kg netto eksplosivstof. Det er vigtigt, at du opbevarer fyrværkeriet på en fornuftig måde. Læg det mørkt og tørt, væk fra elektriske apparater og varmekilder, som f.eks. varmeapparater. Du skal opbevare alt fyrværkeri utilgængeligt for børn, og du må ikke fjerne beskyttelseshætten fra eksempelvis rakettens lunte”