Jesper Sørensen fyret

Silkeborg IF tager konsekvensen af et sportsligt, og dermed økonomisk, utilfredsstillende efterår og omlægger sin strategi. Mest markant er fyringen af Jesper Sørensen med Kim Poulsen som cheftræner for superligaholdet. Kim Poulsen tiltræder den 1. januar 2015 på en toårig kontrakt.

Fremover vil klubben satse markant på udvikling af egne talenter, og målet er sportslig succes sideløbende med økonomisk balance. Planen betyder en række ændringer i den sportslige ledelse.

- Vi har været glade for samarbejdet med Jesper Sørensen, der sikrede os oprykning i sidste sæson efter dygtigt arbejde, men vi må konstatere, at et efterår med historisk dårlige resultater gør det nødvendigt at få nye øjne på tingene. Derfor har vi besluttet at ansætte Kim Poulsen, der har haft succes i arbejdet med talenter og som træner i klubber, hvis vilkår kan sammenlignes med SIFs. Kim Poulsen er kendt for at få det maksimale ud af de fodboldspillere, han arbejder med, siger adm. direktør Kent Madsen, Silkeborg IF Invest A/S.

Fra landstræner til SIF-træner
Cheftræner Kim Poulsen kommer fra et job som landstræner i Tanzania. Den 55-årige træner er valgt på grund af sin solide erfaring - både som cheftræner i en række jyske klubber og sit arbejde med talentudvikling på internationalt niveau. Han har senest gennemført et generationsskifte på Tanzanias landshold med stor succes og har tidligere været ungdomslandstræner i Singapore.

- Jeg kommer til Silkeborg med stor viden om og erfaring i, hvordan man kan udvikle spillerne især taktisk og mentalt, og jeg glæder mig til at sætte fokus på samspillet mellem de tekniske færdigheder og den taktiske perception. En måde at træne på, som jeg mener, er nøglen til at udvikle spillerne til at kunne præstere på højt niveau og dermed skabe grundlaget for gode resultater i Silkeborg, siger Kim Poulsen.

Vision 2018 har som mål at skabe økonomisk balance i fodboldforretningen senest i 2018. Det betyder at Silkeborg IF kommer til at satse massivt på talenter fra egne rækker. Fundamentet bliver den nuværende talentstruktur, hvor områdets dygtigste fodbolddrenge allerede fra 12-årsalderen deltager i et målrettet træningsmiljø i sammenhæng med uddannelse (SIF Fodboldskolen, Talent Team og Silkeborg Fodbold College).  Talenterne skabt i det miljø skal være de spillere, der i 2018 bærer SIFs førstehold.

- Vi indledte satsningen på et tidligt talentmiljø for seks år siden, og vi er begyndt at se resultatet af det. Jens Martin Gammelby, Nicolaj Flø og Robert Skov er således de første spillere i vores superligatrup, der er gået gennem vores nuværende talentsystem, og vi har aldrig tidligere haft så mange spillere på de danske ungdomslandshold, som vi har nu. Vi ser det som en blåstempling af arbejdet, at vi i 2014 har haft 12 SIFere udtaget til DBUs U-landshold (fra U16 til U21). Det er derfor vores egne talenter, der bærer klubbens fremtid, siger Kent Madsen.

Stillingen som sportschef slås sammen med jobbet som talentchef, og det vil fremover blive varetaget af den nuværende talentchef, Jesper Stüker, der får titel af sportschef. Nuværende sportschef Peder Knudsen overgår til en specialfunktion som A+ træner med det overordnede ansvar for udviklingen af SIFs bedste ungdomsspillere. Han skal fokusere på hvert enkelt talents fodboldmæssige udvikling med henblik på indslusning på førsteholdet.

Kim Poulsen, cheftræner:
Alder: 55 år
2012-14: Landstræner for Tanzania
2011-12: U17/U20-landstræner for Tanzania
2010-11: Cheftræner i FC Hjørring (1. div)
2007-10: Cheftræner i Næstved Boldklub (1. div)
2006-07: Cheftræner i Vejle Boldklub (Superliga)
2005: Cheftræner i Singapore Armed Forces FC (S-League)
2002-03: U18-landstræner for Singapore
2002: Cheftræner i Randers FC (1. div)
1999-2001: Cheftræner i Viborg FF (Superliga)
1999: AC Horsens (1. division)
1998-99: Aarhus Fremad (Superliga)
1996-98: AC Horsens (1. division)
1987-96: Aarhus Fremad (1. division - fem oprykninger)