Rådhuset Foto: Esben Stenfeldt

Silkeborgs indsats for udsatte børn og unge er i top

Silkeborg ligger i den bedste trediedel på en liste over landets kommuner, som Socialpædagogernes organisation i dag udgiver.

Her rangordner de kommunerne efter deres kvalitet i indsatsen på tre sociale områder: ’udsatte børn og unge’, ’udsatte voksne’ og ’handicappede’.

Listen viser, at Silkeborgs indsats overfor udsatte børn og unge er blandt de bedste i landet. Her har Silkeborg fået en 13. plads ud af landets 98 kommuner.

Vore naboer i Favrskov Kommune er tilgengæld næsten i bunden som nummer 90 når det handler om indsatsen for udsatte børn og unge.

På områderne ”udsatte voksne” og ”handicappede” ligger Silkeborg lidt under middel på henholdsvis 56. og 59. pladsen.

Indekset viser, at Rødovre Kommune er bedst, når det kommer til alle tre områder, mens Dragør Kommune ligger i bunden på listen.

Med listen ønsker Socialpædagogerne ikke at pege fingre af de dårligst placerede kommuner, men i stedet ønsker man at lægge op til en politisk debat i de forskellige kommuner.

- Vi vil meget gerne have, at der kommer politisk fokus på det specialiserede sociale område, og hvad kommunalpolitikerne selv kan gøre for det. Vi måler kun på nogle ting, som socialpolitikerne ude i kommunerne selv har en mulighed for at gøre noget ved. Og så vil vi også gerne have, at kommunerne lærer af hinanden, og kigger på indekset for at lade sig inspirere af, hvad de kunne gøre bedre, siger politisk chef for socialpædagogerne Claus Wendelboe til TV 2 News.

Han siger også, at der ikke er skævet til økonomien i den enkelte kommuner.

- Vi samvejer forskellige typer oplysninger, vi skeler ikke til, hvad de enkelte kommuner burde have råd til. Vi har i stedet spurgt dem, hvad de reelt gør for de her grupper, som undersøgelsen drejer sig om.