Parkering Ordningen med gratis parkering i december gælder de første to timer på udvalgte parkeringspladser. Foto: Esben Stenfeldt

Gratis parkering: Fejlrettelse i morgen

En lille fejl har sneget sig ind i ordningen med to timers gratis parkering i december måned. Fejlen skulle være rettet i morgen tidlig, meddeler kommunens Vej- og trafikafdeling.

Ordningen skal på visse parkeringsarealer give parkerende gæster de to første timers betalt parkering til nul kroner. Det gør den bare ikke, hvis parkeringen foretages før klokken 09.00.

Parkering foretaget på betalingskort før klokken 09.00 burde først begynde takseringen fra klokken 11.00, men det er her, fejlen har sneget sig ind. Den begynder nemlig nedtællingen på de to timer, så snart der bliver tjekket ind.

Så hvis en bilist tjekker ind klokken 08.00 med sin dankort, vil betalingen altså tælle allerede fra klokken 10.00.

Den fejl skulle gerne været rettet i morgen tidlig, meddeler Vej- og trafikafdelingen.

Kender ikke omfanget
Hos Vej og Trafik kender man ikke omfanget af borgere, der kan være ramt af fejlen, men det er formentlig et lille antal, da ingen har henvendt sig.

Betalt parkering er mellem klokken 09.00 og 18.00 på hverdage og klokken 09.00-15.00 på lørdage.

Ordningen med gratis parkering gælder på Søgade, Rådhuset, Østergade, Mejerigården, Bio's Gård, Bindslevs Plads, Den Kreative Skole og Biblioteket. Det er her, der er automater med betalingskort og touch-skærme.

Det er fortsat nødvendigt at trække en billet. Det er ikke nok at stille p-skiven.