Foto: silkeborgif.com

Portræt af vores nye cheftræner

SIF har fået en ny cheftræner.

Jesper Sørensen er fyret, og tidligere landstræner for det Tanzanianske landshold, Kim Poulsen tiltræder 1. janaur på en to-årig kontrakt.

Det blev Kim Poulsen fordi SIF fremover vil satse meget mere på udvikling af egne talenter. Målet er succes på fodboldbanen, og samtidig med balance i økonomien.

Direktør i SIF, Kent Madsen siger, at Kim Poulsen har haft succes netop i arbejdet med talenter og som træner i klubber, hvis vilkår kan sammenlignes med SIFs.

Den nye cheftræner kommer fra et job som landstræner i Tanzania. Et hold som han på knapt to år fik løftet fra en plads på 145.-pladsen til 116. pladsen på FIFAs rangliste.

Blandt andet lykkedes det Tanzania at slå Marokko for første gang i historien, og ogås stærke nationer som Zambia og Cameroon er blevet besejret.

Kim Poulsen forlod tidligere på året Tanzania efter at forbundet fik en ny præsident og ledelse. Afskedigelsen skete i al fredsommelighed, og fodboldforbundet og han blev enige om at samarbejdet skulle stoppe. Det siger Poulsen til bold.dk.

Den 55-årige træner er valgt på grund af sin solide erfaring – blandt andet som cheftræner i en række jyske klubber, Aarhus Fremad, AC Horsens, Viborg FF, Randers Freja og Vejle Boldklub. I Vejle blev Kim Poulsen i 2007 fyret på grund af manglende resultater.

For knapt et år siden blev Kim Poulsen FIFA Coaching Instructor. Det er en titel, der betyder at han kan undervise trænere rundt i verden på højeste niveau.

– Jeg kommer til Silkeborg med stor viden om og erfaring i, hvordan man kan udvikle spillerne især taktisk og mentalt, og jeg glæder mig til at sætte fokus på samspillet mellem de tekniske færdigheder og den taktiske perception.

En måde at træne på, som jeg mener, er nøglen til at udvikle spillerne til at kunne præstere på højt niveau og dermed skabe grundlaget for gode resultater i Silkeborg, siger Kim Poulsen.

Kim Poulsen:

2012-14: Landstræner for Tanzania
2011-12: U17/U20-landstræner for Tanzania
2010-11: Cheftræner i FC Hjørring (1. div)
2007-10: Cheftræner i Næstved Boldklub (1. div)
2006-07: Cheftræner i Vejle Boldklub (Superliga)
2005: Cheftræner i Singapore Armed Forces FC (S-League)
2002-03: U18-landstræner for Singapore
2002: Cheftræner i Randers FC (1. div)
1999-2001: Cheftræner i Viborg FF (Superliga)
1999: AC Horsens (1. division)
1998-99: Aarhus Fremad (Superliga)
1996-98: AC Horsens (1. division)
1987-96: Aarhus Fremad (1. division - fem oprykninger)