Politibil Foto: www.politi.dk

To indbrudstyve fanget efter tre indbrud

En 36-årig kvinde anmeldte i går klokken 10.41, at to indbrudstyve var trængt ind i det hjem, hun opholdt sig i. Politiet sendte fem patruljer af sted, og det lykkedes at fange begge mænd tæt på villaen.

Kvinden havde set de to mænd komme fra en nabo og gå mod hendes villa på Engsvinget. Den 36-årig vidste, at der ikke var nogen hjemme hos naboen.

Da de to mænd nåede hen til anmelderens villa, brækkede de et kældervindue op med et koben og kom ind i huset den vej. Kvinden opholdt sig på førstesalen.

Politiet havde første patrulje fremme, mens tyvene endnu var i huset, og det lykkedes betjentene fra den patrulje at fange den første af indbrudstyvene lige uden for anmelderens villa. Den anden slap væk til fods.

Overgav sig til hundene
Den bortløbne indbrudstyv kom ikke særlig langt fra gerningsstedet, før fire politipatruljer dukkede op. To af dem var hundepatruljer.

Politihundene blev sluppet løs og begyndte at lede efter indbrudstyven på Engsvinget og Sølystvej.

Allerede inden hundene fandt manden, overgav han sig og slap således for hundebid. Klokken 11.08 blev han anholdt.

De to anholdte er en 18-årig mand fra Kjellerup og en 20-årig fra Viborg.

Tre villaer i alt
Da politiet havde fanget de to tyve, begyndte de at undersøge tyvenes bil og indbrudsruten.

Det viste sig, at bilen, en Chevrolet Aveo, var stjålet den 4. december fra p-kælderen ved Viborg Sygehus. Bilen indeholdt ikke andre tyvekoster end en Iphone.

Ved den 36-årige anmelderes villa fandt politiet et sportstaske, der var fyldt med kalendergaver fra samme villa. Politiet fik desuden fat i et dameur, en læderpung og en bilnøgle, der alle kom fra andre indbrud. De to tyve havde umiddelbart været på uønsket besøg i to andre villaer på Engsvinget.

De to mænd er sigtet for de samme forhold i forbindelse med de tre indbrud og biltyveriet, men den 20-årige viborgenser blev løsladt i går eftermiddags, da han ikke er lige så kendt hos politiet som sin kollega. Den 18-årige har en noget større fortid hos retsvæsenet, så han bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag klokken 09.45.

(Artiklen er oprindeligt bragt tirsdag den 9. december kl. 12.48, men opdateret onsdag med nye oplysninger)