Foto: Silkeborg Kommune

Nedskæringer i SFO’er og klubber

Fra næste skoleår skal der skæres ned i antallet af pædagoger og pædagogmedhjælpere i Silkeborg.

Årsagen er, at der er hele 700 færre indmeldt børn i SFO’erne og klubberne.

Silkeborg Kommunes skolechef Huno Jensen siger i en pressemeddelelse, at vi i skolereformens første år har haft ansættelsesgaranti for alle medarbejderne, så der har været ro til at fokusere på at skabe den gode skole.

- Nu kan vi se konsekvenserne af reformen i SFO’erne og klubberne, og derfor er det rettidig omhu allerede nu at varsle ændringer fra næste skoleår, siger skolechef Huno Jensen, Silkeborg Kommune.

Han peger på tre årsager til, at det er nødvendigt at tilpasse antallet af timer i SFO’erne og klubberne.

- Skolereformen betyder, at børnene går længere tid i skole, og derfor er åbningstiden i SFO’erne og klubberne blevet reduceret. Samtidig ser vi nu, at vi har ca. 700 færre indmeldte børn end før sommerferien. Endelig er vi nødt til at se på, hvordan pædagogerne indgår i at løse opgaver i undervisningstiden, siger Huno Jensen.

- Vi har 420 SFO-medarbejdere på vores 27 skoler, og vi forventer, at 84 medarbejdere vil blive berørt af ændringerne fra næste skoleår. De fleste af de 84 pædagoger og pædagogmedhjælpere vil blive varslet ned i tid, nogle vil blive tilbudt omrokering, og desværre bliver vi også nødt til at sige farvel til nogle gode medarbejdere.

- Vi håber, at vi kan håndtere en del afskedigelser ved naturlig afgang. Desuden har vi allerede ansættelsesstop, så fastansatte pædagoger og pædagogmedhjælpere har førsteret til ledige stillinger. Vi vil også se på muligheden for at oprette en jobbank til de medarbejdere, vi desværre bliver nødt til at sige farvel til, siger Huno Jensen.

Hvor mange medarbejdere på de enkelte skoler, der bliver varslet ned i tid, tilbudt omrokering eller afskediget, skal nu forhandles med de faglige organisationer.