Vores hospital er stadig bedst

Silkeborg har stadig ”Danmarks Bedste Mindre Hospital”.

Det er andet år i træk, at Regionshospitalet Silkeborg tildeles æren at være den bedste af landets 20 mindre hospitaler.

Vinderen findes efter en vurdering af behandlingskvaliteten inden for en række sygdoms- og behandlingsområder, men også via en vurdering af hospitalets omdømme og patienternes tilfredshed.

Det er Dagens Medicin, der står for undersøgelsen, og på Regionshospitalet Silkeborg er man selvsagt stolte af anerkendelsen.

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen siger i en kommentar, at Regionshospitalet Silkeborg er et mindre hospital og ikke har hele paletten af tilbud til patienterne. Men de behandlinger, hospitalet har, udfører medarbejderne til gengæld så godt, at hospitalet igen i år skiller sig positivt ud.

Udvikling og høj kvalitet går hånd i hånd

I undersøgelsen er Silkeborg vurderet på i alt 12 behandlinger og undersøgelser, og hospitalet scorer samlet set blandt alle landets hospitaler – store som små – det næsthøjeste gennemsnit på behandlingsområderne. Data til de vurderinger stammer udelukkende fra nationale kvalitetsdatabaser.

- Hospitalet i Silkeborg er det, man kan kalde Region Midtjyllands udviklingshospital. Her er en særlig konstruktion med de to centre (Center for Planlagt Kirurgi og Diagnostisk Center), som inden for hver sit felt udfordrer og skubber på en udvikling i det danske sundhedsvæsen. At udvikling og nye tiltag kan ske uden at gå på kompromis med kvaliteten - det giver undersøgelsens resultat en indikation af, konkluderer hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Dagens Medicins undersøgelser viser, at Regionshospitalet Silkeborg blandt alle hospitaler får en førsteplads inden for behandling af leddegigt og hjertesvigt. Samtlige resultater fra undersøgelsen offentliggør Dagens Medicin i morgen den 12. december.

Det er i år ottende gang, Dagens Medicin kårer "Danmarks Bedste Hospital" inden for de tre kategorier: store, mellemstore og mindre hospitaler. Blandt de mindre hospitaler blev Frederikshavn placeret som nummer to og Køge nummer tre.

Fakta om Regionshospitalet Silkeborg:

• 1.031 ansatte (december 2014)
• 120 sengepladser (105 hospitalssenge + 15 hotelsenge)
• 9.900 udskrivninger af indlagte patienter (estimeret 2014)
• 120.800 ambulante besøg (estimeret 2014)
• 15.000 operationer og 3.280 kikkertundersøgelser
• Budget: ca. 620 mio. kroner (2014)