Sidebenet Anette Simonsen (th) og Michael Nielsen tager sine to faste medarbejdere med til golfklubben, blandt andre Heidi Larsen (billedet), der står med Anette Simonsens datter. Flytningen betyder et farvel til butikkens unge ekspedienter. Foto: Esben Stenfeldt

Sidebenet skal være golf-restaurant

I fremtiden skal mad ikke blot forlade Sidebenet og med hjem til kunden eller med på arbejde. Maden skal direkte på tallerkenen.

Delikatesseforretningen Sidebenet på Ewaldsvej i Sydbyen flytter fra januar til Himmelbjerg Golf Club på Bakbjergvej øst for Knudlund.

De to indehavere af Sidebenet, Anette Simonsen og Michael Nielsen, er nemlig nye forpagtere af golfklubbens restaurant.

- Vi får igen mulighed for at arbejde med a la carte, så nu kan vi følge maden til bords og ikke kun til døren, siger indehaver Anette Simonsen.

Sidebenet sælger i dag mad ud af huset til enten selskaber eller frokostkunder i butikken på Ewaldsvej.

Hårdt farvel til Sydbyen
Fra 1. januar hedder adressen Brakbjergvej 7 og postnummeret 8653 Them.

Anette Simonsen, Michael Nielsen og det øvrige personale skal fortsat lave mad ud af huset, men forretningen bliver suppleret med selskabslokaler og restaurant.

Farvel til lokalerne i Sydbyen betyder samtidig farvel til en masse loyale kunder.

- Når Peter går forbi vinduet og gør som en kylling, så ved vi godt, at han skal have en sandwich med kylling og bacon, eller når Dion kører forbi med to fingre i luften, så kan vi godt begynde at lave to sandwich til børnene, siger Michael Nielsen.

Sidebenet har eksisteret på adressen i næsten ni år, så forholdet til kunderne er blevet opbygget gennem mange år.

- Ja, det bliver hårdt og træls at sige farvel til kunderne. Vi har ligefrem haft en kunde, der har ringet til Vestre Skole og vores udlejer for at høre, om der ikke kunne gøres noget, siger Anette Simonsen.

Idé af borgmesteren
Idéen til at skifte delikatesseforretningen ud med en restaurant og selskabslokaler kom fra daværende borgmester Hanne Bæk Olsen.

- Hanne Bæk Olsen kom en dag og bankede på ruden og spurgte, om vi ikke skulle forpagte Turistbureauet eller kælderen i Det Gamle Rådhus. Det plantede et frø, der lå hos os begge to, siger Michael Nielsen.

De to indehavere var forbi Det Gamle Rådhus og kigge på lokalerne, men det virkede ikke helt rigtig for dem.

Senere kom tilbuddet om golfklubbens restaurant, som de altså nu overtager forpagtningen af fra 1. januar.

Restauranten åbner efter planen mandag den 12. januar. Menukortet til den daglige menu er på plads. Aftalen om forpagtning af Himmelbjerg Golf Clubs restaurant løber foreløbig for to år.