Hussalget buldrer frem

Hussalget buldrer frem og boligpriserne stiger fortsat. Det viser tal fra Realkreditrådets Boligmarkedsstatistik for tredie kvartal af 2014, der udkom i dag.

Statistikken viser at vi skal helt tilbage til 2007 før finanskrisen, for at finde markante bedre tal.

Ser man på tallene fra Silkeborg Kommune, kan man se at der i tredie kvartal er solgt 140 huse mod 125 i første kvartal og 116 i andet. Og det er faktisk påfaldende tal, fordi det typisk er foråret, der er højsæson for bolighandler.

Tallene viser også, at huspriserne i Silkeborg by er steget kraftigt fra en kvadratmeterpris på 12.088 kroner i 1. kvartal til hele 14.324 kroner pr. kvadratmeter i 3. kvartal.

Kvardratmeterprisen i Kjellerup er til gengæld faldet fra 6.552 kroner i første kvartal til 6.385 i tredie – og det på trods af, at der er solgt lige så mange huse i tredie kvartal i Kjellup, som hele første og andet kvartal tilsammen.

På landsplan kan man se, at 80 kommuner har oplevet fremgang i hussalget, mens 16 har oplevet en tilbagegang. I de resterende 2 kommuner har der ikke været tilstrækkelige data til valide tal, skriver finans.dk.