Foto: Silkeborg Kommune

Vigtige breve i den digitale postkasse

I slutningen af året er der mange, der modtager vigtige breve fra det offentlige - fra fx ATP, Udbetaling Danmark og SKAT.

Og det gælder også dig, hvis du ikke er blevet fritaget fra Digital Post, oplyser kommunen.

Brevene har i mange tilfælde betydning for den enkeltes økonomi. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at reagere på brevene. Derfor er det vigtigt, at du husker at tjekke din digitale postkasse.

Siden 1. november 2014 har alle borgere over 15 år, der ikke er blevet fritaget, modtaget posten digitalt.

Der er heldigvis hjælp at få, når det gælder om at huske at få tjekket posten. Du kan nemlig få en besked på sms eller mail, når der kommer ny post til dig i din digitale postkasse.

For at modtage en sms eller mail skal du logge ind på din digitale postkasse med NemID og angive dit mobilnummer eller mailadresse.

Hjælp at hente

Du kan få hjælp til Digital Post ved at henvende dig til Borgerservice i åbningstiden. Du kan også ringe til den digitale hotline, hvor medarbejdere fra hele regionen sidder klar til at svare på spørgsmål om Digital Post og digital selvbetjening – også uden for åbningstid. Se åbningstider.

Du kan også møde op til Netværksted på enten Silkeborg eller Kjellerup Bibliotek, hvor kompetente vejledere står klar til at hjælpe. Derudover er der en lang række IT-cafeer for seniorer i hele kommunen, hvor frivillige seniorer står klar til at hjælpe.