Foto: Colourbox

Skolernes webshop er en succes

Det er blevet lettere at købe billetten til skolefesten, frugtordningen og erstatningsbuskort på skolerne i Silkeborg Kommune.

En ny webshop sikrer, at forældre og kontormedarbejdere slipper for at jonglere med girokort og kontanter.

Webshoppen blev introduceret på nogle af skolerne i starten af juni, og siden har forældrene benyttet den mere end 1500 gange.

Det viser den seneste statistik fra Silkeborg Kommunes webshop.

”Vi hører fra flere af skolerne, at det er en stor hjælp for medarbejderne på kontoret og forældrene. Medarbejderne på kontoret slipper for at bøvle med at sende girokort og fakturaer og forældrene kan ordne sådan noget som frugtordningen om aftenen, hvor de har god tid og behøver ikke længere at skulle tænke på at huske kontanter,” siger Torben Oster Hansen, konsulent i Regnskabscentret i Silkeborg Kommune.
I løbet af efteråret er samtlige skoler og flere børnehaver blevet koblet på webshoppen.

Elever eksperimenterer med bod på nettet

På Skægkærskolen i Silkeborg Kommune driver eleverne lige nu en madbod på webshoppen, hvor elever hver torsdag blandt andet kan købe lasagne, risengrød, pølsehorn og boller.

”Eleverne synes, at det er rigtig sjovt at få lov at lave en butik på nettet. De skulle for eksempel lave en prøvekollektion, så vi kunne tage billeder af alle de varer, de sælger. Og fordi man skal bestille maden et par dage i forvejen, har de også prøvet kræfter med at reklamere for deres produkter,” fortæller Charlotte Brix Vindum, administrerende leder på Skægkærskolen.

Madboden er en del af valgfaget Innovation, hvor eleverne blandt andet bliver klogere på, hvordan man starter en virksomhed og hvordan man kan gøre sine ideer til virkelighed.

At bruge nettet til en bod gør samtidig hverdagen lettere for både forældre og medarbejdere.

”Der er flere forældre, der har sagt, at de synes det er nemt. Så kan de få ordnet betalingen i ro og mag foran computeren i stedet for at skulle huske at give deres barn en tyver med fra morgenen. Og for os på kontoret betyder det, at vi ikke skal håndtere kontanter og at der sker færre fejl,” fortæller Charlotte Brix Vindum.

Klaverundervisning og sommersvømning på vej i webshoppen

Den gode modtagelse af webshoppen betyder, at der allerede er flere nye produkter på vej, der gør det nemmere at ordne betalingen.

Til foråret bliver det muligt at betale for sommerferiesvømning for skoleelever. Det gælder også de forskellige kurser på Den Kreative Skole. Og lige nu er Teknik og Miljø i fuld gang med at gøre stadepladser klar til betaling over nettet.