Foto: Esben Stenfeldt

Trafikken var mere sikker i år

Hvis der ikke sker nogen alvorlige trafikulykker i løbet af årets resterende dage, så bliver 2014 et af de bedste år trafiksikkerhedsmæssigt.

De foreløbige tal melder om 170 dræbte i 2014 på landsplan, hvilket er et fremskridt i forhold til sidste års 191 dræbte.

2014 er således på vej mod Færdselssikkerhedskommissionens målsætning om maksimalt 120 dræbte om året fra år 2020.

Fremgangen skyldes indsatser på mange områder. Der er blandt andet kommet ny lovgivning med skærpede straffe for spritkørsel, politikontrol får flere til at overholde fartgrænserne, ny sikkerhedsteknologi gør bilerne mere sikre og målrettede kampagner er med til at ændre trafikanternes adfærd.

- Faldet i antallet af dræbte i forhold til sidste år er glædeligt. Men vi har stadig et vigtigt stykke arbejde foran os med at forbedre sikkerheden på vejene, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratets Trafiksikkerhedsafdeling.

Mere kontrol for livet
I 2015 vil Politiet fortsat have fokus på for høj fart, uopmærksomhed, spritkørsel og brugen af sikkerhedssele. Især for høj fart er skyld i mange alvorlige ulykker på vejene, og derfor bliver det et højt prioriteret område.

- Flere undersøgelser har vist, at for høj fart stadig koster mange liv på vejene. Derfor øger vi fartkontrollen specielt i de områder, hvor der sker mange fartulykker. Med udgangspunkt i et forstærket analysearbejde sætter vi også mere målrettet ind overfor spritkørsel, uopmærksomme trafikanter og dem, der kører uden sele, da det kan være med til at redde liv, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Færdselscenter.

Foruden de 170 dræbte, er 3181 personer kommet alvorligt til skade ved trafikulykker i år. Begge tal er halverede siden 2008.