Politibil Foto: www.politi.dk

Nytårsfejringen forløb fredeligt

Politiet i Silkeborg er tilfredse med forløbet af nytårsaften og silkeborgensernes opførsel under den store fest. Anmeldelser om seks brande og en del hærværksanmeldelser fylder mest i politiets døgnrapport for årsskiftet.

- Jeg synes, vi er kommet nådigt gennem nytåret. Det er gået fornuftigt, uden de store skader. Alkoholen har talt, men ellers har folk opført sig ordentligt, siger Bent Riber Nielsen fra det lokale politi.

Slagsmål og kanonslag
I nattelivet var der to slagsmål mellem forskellige grupper, en situation med flyvende kanonslag på Hostrupsgade og en enkelt sigtelse for besiddelse af ulovlige stoffer.

Det nye år var kun få minutter gammelt, da en 22-årig mand blev sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, da han var i besiddelse af ecstasy. Den 22-årige udviste aggressiv adfærd over for ambulancepersonalet, der var kaldt til Møllegade for at tilse den 22-årige. Politiet blev tilkaldt og fandt manden i besiddelse af 0,76 gram ecstasy, hvilket han blev sigtet for.

Klokken 05.26 torsdag morgen blev politiet kaldt til Hostrupsgade, hvor der var blevet kastet syv-otte kanonslag ud fra en lejlighed i nærheden af Villa. Kanonslagene var tæt på at ramme køen ind til Villa, men ingen kom til skade. Da politiet kom til stedet, fandt de en 19-årig mand i lejligheden, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 19-årige nægtede at have noget med kanonslagene at gøre.

Klokken 06.20 standsede politiet et slagsmål mellem flere personer i Nygade. I den forbindelse fik tre af personerne bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Mindre end en halv time senere var den igen gal i Nygade, da to grupper kl. 06.28 var røget i totterne på hinanden i et større slagsmål. Nogle af de involverede personer flygtede ind på Dickens, hvor de resterende personer også forsøgte at komme ind, men det blev standset af dørmændene og politiet, der var ankommet til stedet.

Seks mindre brande
Nytårsaftensdag klokken 15.44 blev den første brand anmeldt til politiet, da der var ild i en container ved Bryrup Skole. Der skete ingen skader på bygninger.

Klokken 22.45 var det så Hvinningdalskolen, der var udsat for en lignende omgang. Her var det også en container, der brændte, men der skete heller ikke skade på andre ting. Containeren stod op ad to andre containere, men ilden spredte sig ikke.

På den anden side af midnat brød den første brand ud klokken 00.52. Det var en skraldespand i nærheden af banegården, der brændte. Skraldespanden stod i det fri og udgjorde ingen fare for bygninger. Branden blev slukket af politiet.

Klokken 01.15 var der ild i en container på Langelinie, kl. 01.17 var der brand i en container på Warmingsvej og kl. 01.18 var der ild i noget pap inde i et buskads på Drewsensvej.

Postkasser og glas sprængt
En del postkasser og forskellige glasruder har hen over nytåret været udsat for hærværk.

På henholdsvis Ågade Syd og Ågade i Kjellerup blev et drivhus kl. 05.10 nytårsmorgen sprængt i stykker og en postkasse ved sekstiden sprængt. Politiet har observeret flere sprængte postkasser på Ågade, men de er ikke anmeldt til politiet. Politiet modtog også anmeldelse om hærværk mod postkasser på Tjørnevej og Bergensvej i Silkeborg.

En villa på Højbovej, KFUM's spejderhytte på Svostrupvej og Gardin Laugesen på Søndergade i Kjellerup har alle fået knust adskillige ruder. Værst gik det ud over Gardin Laugsen, der fik knust to ruder med fyrværkeri. Den ene rude var 17,5 kvadratmeter stor. Den samlede værdi af de to ruder var over 25.000 kroner. KFUM's spejderhytte fik knust fem ruder, mens villaen på Højbovej fik knust syv ruder med en ukendt genstand.

En rude blev også knust på Café Humlechok, da der nytårsaften klokken 22.50 var indbrud. På overvågningsvideoen kan man se en gerningsmand gå rundt på caféen, men det er uvist, hvad der er stjålet fra caféen.

Hærværk mod to biler
På Lupinvej blev en Toyota Carina udsat for hærværk, da der blev hældt lys maling ud over bilen. Malingen løb ud over bagenden af bilen. Hærværket blev begået mellem onsdag kl. 23 og torsdag kl. 02.30.

Fra tirsdag til torsdag blev en Suzuki Swift udsat for hærværk, da alle fire dæk blev punkteret med en skarp genstand, mens den holdt på Padborgvej.