Foto: Silkeborgif.com

SIF sælger stortalent

SIF sælger en af sine største talenter til Ajax Amsterdam skriver klubben på sin hjemmeside.

Det er Silkeborg IFs 17-årige offensivspiller, Kasper Dolberg, der fra 1. juli skifter til den hollandske storklub.

Dolberg har underskrevet en tre-årig kontrakt, og handlen får Silkeborg IF til at opjustere forventningerne til årets økonomiske resultat fra et underskud på fire til seks mio. kr. til nu at lyde på minus tre til fire mio. kr.

- Kasper er et ekstraordinært talent i Silkeborg IF og i dansk fodbold. Herfra skal lyde et stort tillykke med kontrakten, siger den nye sportschef Jesper Stüker.

Han siger også, at han indrømmer, at han gerne havde set Kasper få sit gennembrud på SIFs førstehold før et skifte.

Selv om Kasper Dolberg først skifter til Ajax, når hans kontrakt i SIF udløber, er der indgået en økonomisk attraktiv aftale i mellem den hollandske storklub og SIF, som Jesper Stüker er tilfreds med.

- Vi kan med stolthed sige, at vi har udviklet en spiller med potentiale til den absolutte top, og det må være en motivation for de næste unge spillere i Silkeborg IF. Dertil har vi sidst på året indgået en økonomisk aftale med Ajax Amsterdam, som vi godt kan være tilfredse med, og som kan vise sig at blive endnu bedre, hvis Kasper får succes i klubben.

Vi ser frem til at forberede Kasper bedst muligt til starten i Ajax, og hvem ved, om han når at vise sig frem på Mascot Park inden det bliver realiseret, siger Jesper Stüker.

Kasper Dolberg trådte sine barnefodboldstøvler i samarbejdsklubben GfG Voel og har spillet i Silkeborg IF siden han var U12-spiller. Han har gået i 7. til 9. klasse på Talent Team på Sølystskolen og tog 10. klasse på Silkeborg Efterskole. I indeværende skoleår går han i sportsklassen på HHX på Silkeborg Handelsgymnasium, som er en del af Silkeborg Fodbold College. Kasper Dolberg har spillet 15 ungdomslandskampe for Danmark, otte på U17-landsholdet og syv på U16-landsholdet.