Tegning Illustration: Rødhætte

Rødhætte fordømmer angrebet i Paris

Ikke alle muslimer render rundt med en alternativ livrem spændt om mavsen

Lad det være sagt klart og tydeligt med det samme: Jeg væmmes i hver en del af min krop over angrebet mod Charlie Hebdo. Det er primitivt, det er usselt og det er ondskab, der er forsøgt gemt bag argumentationen om religionsbeskyttelse. Men når de løse gevandter falder, kommer der jo i bund og grund bare et modbydeligt menneske frem, som burde sendes til en øde ø på ryggen af en sulten alligator.

Og det er samtidig starten på en glohed lavine, som får samtlige småtbegavede idioter ud af deres små virkelig grimme indrettede huse med nedslidte Biva-møbler, stempelkort til Jensens, cigaretrullemaskiner på marmor-inspirerede sofaborde og øltøndebunde på væggene – fuldt armerede med racistiske argumenter i bukselommen i de blankslidte jeans og i munden, som er indrammet i en uhumsk indtørret kaffeplamage.

Jeg er skide ligeglad med om det er muslimer, Teletubbies, royalister, kristne, jødiske, rødhårede, numerologer eller skaldyrsallergikere, der trykker på aftrækkeren. Møghamrende ligeglad. Der findes idioter overalt, det er ikke minoritets- eller religionsbestemt. (Dog tillader jeg mig at stille mig tvivlende overfor numerologer). Dumhed ligger i personligheden – ikke i udefrakommende kategorier.
Men allerede nu – mindre end 12 timer efter drabene i Frankrig, har de mentalt-svagtoptrukne fjolser formået at kæmpe sig gennem tastaturet og få afleveret de første ”jeg hader muslimer – send dem hjem” svinere overalt på internettet. (Selvfølgelig skrevet i et lixtal, som ville få en 1. klasse til at grine overbærende).

Og det pisser mig faktisk lige så meget af som terrorisme gør. Og det mest sørgelige er, at Pia Kjærsgaard-rytterne er så uintelligente, at de ikke selv kan se det sørgelige ironiske i, at de fordømmer terrorisme simultant med, at de selv sidder der bag deres fedtede computerskærm med adskillige klatter fra de sidste seks forkølelser spredt ud over samtlige 15” og kyler virtuel terror ud mod en fuldkommen uskyldig befolkningsgruppe, som tilfældigvis har samme religion, som gerningsmændene.

Er vi da for helvede ikke snart kommet så langt, at vi kan evne at adskille tingene? Ikke alle muslimer render rundt med en alternativ livrem spændt om mavsen. De fleste af dem er faktisk lige så søde og empatiske, som mange danskere bilder sig ind, at de selv er.
Ikke alle danske kristne er rødgrød med fløde-sukkersøde og kandidater til rollebesætningen til reklamer for ”Den Gamle Fabrik”. Bare kast et blik i retning af Joachim B. Olsen. Han er kristen, men han lever sgu da ikke helt op til de kristne værdier, som f.eks. ”at elske din næste, som du elsker dig selv”. Den mands næstekærlighed er da på alle måder totalt og aldeles fraværende.

Og kan vi ikke lade være med at brøle ”Ytringsfrihed” så skingert og højt, at drøblen er synlig for enhver?
Ja, vi har ytringsfrihed. Og det er pisselækkert og alt det der. (Ellers ville jeg godt nok også have et problem). Og humor er en så møghamrende vigtig ingrediens i livet. Det er en fantastisk måde at komme hinanden nærmere på. Det er en befriende måde at kunne distancere sig fra ting, som er så grufulde, at vi ikke helt kan forholde os til det. Og det er perfekt at bruge, når der er emner, som man ikke helt ved hvordan man skal håndtere.

Mange har i dagens løb udtalt, at terrorisme ikke må vinde og at Muhammed-lignende-tegninger derfor skal blive ved med at blive trykt. Selv Jyllands-Postens legendariske tegninger har været overvejet et genoptryk.
Og nej, terrorisme må ikke vinde. På nogen som helst måde. Men jeg har det sgu bare sådan lidt...Hvad fanden vinder man ved at genoptrykke sådanne tegninger?
Er det ikke lidt i samme kategori som ”min far kan banke din”? Og er det kampen værd, hvis trofæet viser sig at være menneskeliv?
Selvfølgelig skal vi bevare ytringsfriheden. Men vi skal fandeme også bevare situationsfornemmelsen. Og hvis man er så genial, at man kan tjene penge og høste anerkendelse for sin humor, burde man jo ikke også være i stand til at formidle det på en måde, som ikke direkte tørknepper andre i røven og som ikke får de underfrankerede islamister med hulemandsmentalitet til at polere kuglerne til pistolen og stramme bombebæltet?

Der er jo heller ingen mænd, der spontant propper en ananas op i konens anale regioner, bare fordi hun har givet udtryk for, at hun sådan generelt set godt kan lide sex.
Og så er der vel sådan set heller ingen grund til at genudsende div. Muhammed-tegninger, bare fordi vi har ytringsfrihed og en generel stor forkærlighed for satire?

Alting til sin tid. Og visse ting bør nok bare blive i den toldfri zone; vores tankegang.

Vi praler af at være det civiliserede Vesten. Kunne vi så ikke tage skridtet videre og vise det i en så overlegen grad, at de hjernedøde terrorister skyder sig selv i frustration og afmagt med en sådan kraft, at det er en turban og ikke Dannebrog, der falder ned fra himlen?