Daniel A. Pedersen Foto: Ulla Myrhøj

Officielt: Daniel A. forlader SIF

Silkeborg IF modtog torsdag beskeden fra Daniel A. Pedersen om, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt med klubben.

Dermed ligger det fast, at den 22-årige midtbanespiller forlader Søhøjlandet senest til sommer ved kontraktudløb.

- Vi har gjort, hvad der stod i vores magt for at beholde Daniel i SIF. Jeg synes, at vi har strakt os langt, men han har ønsket noget andet, og det kan vi kun tage til efterretning. Der skal to parter til at lave en aftale, og det var ikke tilfældet her. Jeg ønsker Daniel al mulig held og lykke videre i sin karriere, siger SIFs sportschef Jesper Stüker.

Daniel A. Pedersen er noteret for 104 kampe og fire mål for SIF. Han fik debut for klubben tre uger efter sin 19 års fødselsdag, det var i august 2011 i et opgør mod HB Køge. Daniel A. Pedersen er fodbolduddannet på Silkeborg Fodbold College. Han er noteret for 10 ungdomslandskampe og var med ligalandsholdet i USA i januar 2013.

- Det har været mit livs måske sværeste beslutning. Jeg er Silkeborg-dreng i sjælen, og SIF vil altid stå mit hjerte nært. Når jeg alligevel har besluttet ikke at forlænge med min barndomsklub, hænger det sammen med appetitten efter at prøve noget nyt. Jeg er 22 år og har en ambition om at se, hvor langt jeg kan nå i min fodboldkarriere. Derfor føler jeg, at tidspunktet til at prøve mig selv af et andet sted er kommet, siger Daniel A. Pedersen.

Hvis ikke andet sker, spiller Daniel A. Pedersen også i SIF i forårs-sæsonen.