Foto: Silkeborg Kommune

Kedelhuset åbner dørene til april

Byens nye livescene, Kedelhuset på Papirfabrikken, skal stå klar til april, det fremgår af Kommunens oplæg til musikforeningerne fra Rampelys.

Kedelhuset skal være byens nye livescene for rytmisk musik, og Kommunens vision er, at Kedelhuset på længere sig skal være regionalt spillested.

Spillestedet skal have sin egen markante profil med et koncertprogram, der sætter musikken og koncertoplevelsen i centrum. Men Kedelhuset bliver også et hus, som kommunens foreninger kan bruge på fordelagtige vilkår.

- Det har været vigtigt for os at have en god dialog med de rytmiske musikforeninger på Rampelys om den fremtidige brug af Kedelhuset. Derfor har vi allerede inden jul afholdt en række møder med foreningerne, så vi sammen kan skabe de bedste rammer for koncerter i Kedelhuset, siger formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Gitte Willumsen.

Scenen kan fra april bookes til eksempelvis koncerter og teater. Til september skyder foreningerne på Rampelys den første sæson i gang med et stort åbningsarrangement.

Silkeborg Kommune købte Kedelhuset fra konkursboet efter Performers House i november.

Det er tanken, at Riverboat Jazz Festival i fremtiden skal have sekretariat i Kedelhuset.