Rådhus Vest Det er salget af cirka 200 parkeringspladser på Rådhus Vest-pladsen, der skal sikre de 33,4 millioner kroner til 223 parkeringspladser under Torvet. Foto: Esben Stenfeldt

Byrådsmedlem: Vi kan ikke hente 33,4 mio

Borgmesteren lover, at Torve-parkeringen kan blive omkostningsfri på trods af et indskud på 33,4 millioner kroner. Byrådsmedlem Casper Mouritsen mener, at vi kun kan hente pengene ved at bygge søen til

Borgmester Steen Vindum (V) har flere gange sagt, at Silkeborg Kommunes tilskud til byggeriet af parkeringskælderen under Torvet kan hentes igen. Byggeriet bliver omkostningsfrit for kommunen.

De 33,4 millioner kroner skal hentes ved at sælge cirka 200 parkeringspladser på Rådhus Vest-pladsen.

Byrådsmedlem for Venstre, Casper Mouritsen, tvivler på, at Kommunen kan hente de 33,4 millioner kroner, der gives i tilskud alene. Hertil kommer 10 millioner kroner til en tilkørselsvej ad Rådhusgade.

Casper Mouritsen har forhørt sig hos to kilder i Kommunens administration og en uafhængig ejendomsmægler om en eventuel salgspris.

- De siger alle tre, at vi nok højest kan forvente at få det halve. Faktisk fortæller de i administrationen, at grunden aldrig er vurderet. Jeg synes ikke, det er i overensstemmelse med det, der blev sagt i valgkampagnen om, at det ikke skulle koste noget, siger Casper Mouritsen.

Med de rette ændringer
Den forventning er borgmester Steen Vindum ikke enig i.

Han erkender, at den nuværende lokalplan ikke giver tilstrækkelig værdi, men med en nødvendig lokalplansændring kan salgsprisen ramme 33,4 millioner kroner.

- Vi kan sagtens hente de 33,4 millioner kroner, vi kan også hente mere, men det er ikke målet i sig selv. Vi skal have den rigtige løsning, der indeholder rekreative områder og den rigtige pris, siger Steen Vindum.

Steen Vindum forventer, at en ny lokalplan på stedet vil tillade minimum 10.000 etagekvadratmeter på grunden, og han anser en pris på minimum 3000 kroner per etagekvadratmeter som mere end realistisk.

Ingen adgang til søen
Udsigten til minimum 10.000 etagekvadratmeter på glæder ikke Casper Mouritsen.

- Jeg ser for mig, at når jeg om mange år kommer gående med min familie, kan vi slet ikke komme ned til søen, fordi vi har bygget hele vejen rundt og har glemt de rekreative områder, siger Casper Mouritsen.

Silkeborg Kommune har i øjeblikket udbudt grunden på hjørnet af Sølystvej/Borgergade. Grunden er på 5000 kvadratmeter og tillader byggeri på 4000 etagekvadratmeter. Her er udbudsprisen 2250 kroner per etagekvadratmeter - 9 millioner kroner i alt.

Rådhus Vest har i dag en lokalplan, der tillader 6000 etagekvadratmeter.