Casper Mouritsen Casper Mouritsen

Casper Mouritsen tæt på at blive smidt ud af Venstre

Venstres byrådsmedlem Casper Mouritsen er tæt på at blive smidt ud af byrådsgruppen erfarer silkeborgnyt.dk.

Gruppeformand i Venstre Poul Dahl bekræfter at han har rundsendt en mail til gruppen, hvor han spørger til, om Casper Mouritsens udtalelser i forbindelse med afstemningen om parkeringskælderen skal have konsekvenser.

- På baggrund af det der er sket i går og i den seneste tid, finder jeg det problematisk at fortsætte et konstruktivt og frugtbart samarbejde med Casper Mourtitsen, siger Poul Dahl, der henviser til Mouritsens udtalelser i pressen om, at han mener at venstreborgmester Steen Vindum manipulerer med tallene, og ligefrem stjæler borgernes penge.

Ekslusion af gruppen er farvel til partiet
- Nu snakker vi om det i gruppen og naturligvis i det politiske bagland, og vi kommer med en udmelding om hvad beslutningen bliver senest i løbet af i morgen, siger Poul Dahl.

Den alvorligste konsekvens for Casper Mourtitsen vil være, at han bliver ekskluderet af byrådsgruppen. Ifølge Poul Dahl siger vedtægterne i Venstre, at man dermed samtidig bliver ekskluderet af partiet.

Det er blandt andet udtalelsen til mja.dk i lørdags om, at borgmester Steen Vindums regnestykke omkring økonomien for parkeringskælderen er ”ekstremt manipulerende”, der har bragt Casper Mouritsen i unåde.

Ifølge Poul Dahl er det stadig tilladt at have en anden holdning end gruppen, og eventuelt stemme imod et forslag.

- Men er man direkte imod borgmesteren, og mener at han begår vælgerbedrag og manipulerer, så er man over grænsen, siger gruppeformanden.

Står ved sine udtalelser
Casper Mouritsen selv er ked af at høre om den pågældende mail og den mulige eksklusion, men siger at han står ved sine udtalelser.

- Det er en beslutning som er op til Venstre, men ender det med en eksklusion må jeg bare konstatere, at der ikke er så højt til loftet og langt til døren i Venstre, som det ellers blev udtrykt overfor mig, da jeg meldte mig ind i efteråret, siger Casper Mouritsen.

Han understreger at han synes det er vigtigt for en lokalpolitiker at være ærlig omkring processerne og de beslutninger, der træffes, og at en eventuel eksklusion af gruppen ikke er udtryk for et forsøg på at skabe samarbejde og respektere et mindretal.