Foto: Silkeborg Kommune

Venstre: Casper svær at samarbejde med

Eksklusionen af Casper Mouritsen fra både partiet og byrådsgruppen Venstre kommer efter længere tids vanskeligheder med at samarbejde med den 22-årige politiker. Det siger borgmester Steen Vindum (V) og venstres gruppeformand Poul Dahl (V) samstemmende.

- Vi har i venstregruppen oplevet samarbejdsvanskeligheder, og vi har desværre ikke troet på, at det bliver bedre. Vi var meget sikre på for tre måneder siden, at det kunne vi sagtens rumme, og vi havde en tro på, at det skulle nok gå. Det viste sig bare, at det gjorde det ikke. Det er beklageligt, og det er jeg både træt og ked af. Jeg synes, vi har prøvet, siger borgmester Steen Vindum om eksklusionen af Casper Mouritsen.

Mangler respekten for andre
Venstres gruppeformand i byrådssalen har flere gange holdt samtaler med Casper Mouritsen for at få samarbejdet til at fungere.

- Vi har prøvet at få samarbejdet til at fungere. Men Casper har den holdning, at han ikke skal respektere andres holdninger og synspunkter end sine egne. Det er det, vi har oplevet, siger Poul Dahl.

Poul Dahl nævnte allerede på byrådsmødet mandag aften, at samarbejdet med Casper Mouritsen fremover kunne blive vanskeligt. Poul Dahl valgte at komme med den ytring under den åbne del af byrådsmødet, da Casper Mouritsen forinden havde kritiseret borgmesteren og planen.

- Casper kaldte i pressen og på et åbent byrådsmøde planen for parkeringskælderen for vælgerbedrag, manipulation og for det største tyveri af borgernes penge i byrådets historie. Den plan, som borgmesteren på glimrende vis havde fremlagt, og som han vidste et stort flertal i gruppen stod for og stemte for. Så følte jeg, at jeg var nødt til som gruppeformand at tage skarp afstand fra det, siger Poul Dahl.

Beskyldningerne om vælgerbedrag og manipulation, der i høj grad blev rettet mod borgmester Steen Vindum, kommer ikke til at få juridiske konsekvenser for Casper Mouritsen.

- Vi skal selvfølgelig videre fra det her. Jeg opfatter faktisk ikke udtalelserne som injurierende. Det kunne nogen måske godt gøre, men det gør jeg ikke, siger borgmester Steen Vindum.

Steen Vindum tager det ikke personligt og vil fortsat arbejde for at inkludere Casper Mouritsen i byrådets arbejde.

- Casper er fortsat en del af de 31 i byrådet, og jeg smækker ikke med døren over for Casper. Jeg har behov for at snakke med Casper fremadrettet. Det er jo ikke sådan, at han ikke også skal være en del af kommende beslutninger i byrådet. Det vil jeg arbejde for, at han også bliver, siger Steen Vindum.