Demonstration Foto: Genrebillede

Demonstration: Farvel – og bliv væk

- Farvel – og bliv væk.

Det var beskeden fra omkring 350 deltagere i moddemonstrationen til den nationalistiske bevægelse ”Stop Islamiseringen af Danmark” beslutning om at aflægge Silkeborg et besøg.

Omkring 35 fortrinsvist tilrejsende tilhængere af paroler i stil med ”muslimske bekvemmelighedsflygtninge bliver behandlet bedre end danske ældre” var mødt op på Torvet i aftes.

Formanden for bevægelsen, Anders Gravers fra Storvode i Nordjylland, sagde i en tale til de få fremmødte, at han og hans tilhængere er ofre for en heksejagt fra venstreorienterede og fra de danske medier.

- Så snart du er bare en smule kritisk over for den islamisering, der foregår af vores land, så er de der med det samme med nazi- eller ekstremistprædikatet, sagde Anders Gravers blandt andet.

I sin tale påstod Anders Gravers også, at danske medier simpelthen censurerer nyhederne og gør dem mere spiselige, så almindelige borger ikke får det rette billede af hvad der foregår.

Talstærkt politiopbud
Politiet var talstærkt til stede i midtbyen, og sørgede for at de to grupper ikke stødte på hinanden.

En enkelt modstander af den islamkritiske demonstration råbte og larmede via en megafon fra taget af Føtex, og fik på den måde skabt noget røre.

Den råbende moddemonstrant var en 25-årig mand fra Kolding, der blev anholdt af politiet, efter han kom ned fra taget.

Manden blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, anholdt og taget med på politistationen.

Mens den 25-åriges sag blev behandlet, ridsede han et 30x30 cm anarkistisk symbol i venterummet. Det udløste en sigtelse for hærværk, og manden kan nu se frem til at betale for udbedring af hærværket.

En anden 25-årig mand blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven i forbindelse med demonstrationen. Manden smed et kanonslag fra sig, da politiet viste interesse for mandens gruppe. Kanonslaget var ikke antændt.

Den tyskinspirerede nationalistiske bevægelse Pegida trak mindre end ti tilhængere til deres samtidige demonstration i Aarhus.