Kommunen fokuserer på bækkenbunden

En ud af 10 danskere har svært ved at holde på vandet, så nu sætter Silkeborg Kommune fokus på bækkenbundstræning, som skal afhjælpe problemet.

Borgere, der oplever problemer med at holde på vandet, kan nu blive undersøgt og udredt af et nyetableret kontinensteam.

- Hvis problemet kan afhjælpes med træning, tilbyder vi dette på et holdforløb over tre måneder, hvor vi har fokus på at gøre bækkenbunden stærkere, fortæller fysioterapeut Sidsel Nilou fra Kontinensteamet.

Antallet af voksne silkeborgensere, der er inkontinente er stigende.

- Vi kan se på antallet af bleansøgninger, at problemet med inkontinens er stigende. Og vi ved, at livskvaliteten bliver stærkt udfordret, når man konstant skal være i nærheden af et toilet eller altid bruge ble. Derfor har vi sat denne træningsindsats i gang, fortæller funktionsleder for Lokalteam Træning, Trine Rold.

Det er især ældre, der har problemer med inkontinens.