Politiuniform Foto: www.politi.dk

Døgnrapport: Solouheld og hærværk

Et solouheld på Sejsvej og to tilfælde af hærværk mod ruder er blandt de hændelser, som politiet var ude til i weekenden.

• Natten til fredag vågnede en familie i Lindeparken med et chok efter en høj lyd. Da familien stod op, kunne de konstatere, at nogen havde knust en stor termorude i boligen. Der var blod på glasset, men ikke yderligere spor om hvem, hvad eller hvorfor.

• Fredag eftermiddag endte en 20-årig mandlig bilist fra Silkeborg i skoven på Sejsvej. Manden kørte i retning mod Silkeborg, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen. Manden skred ud i rabatten og bilen endte inde i skoven. Den 20-årige kom ikke noget til ved ulykken.

• Natten til lørdag fik en 60-årig mand fra Silkeborg en bøde for at urinere i offentligheden. Manden stod kl. 01.46 i Hostrupsgade og tissede op ad en husfacade, så det kostede en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

• Klokken 04.54 blev en 20-årig mand sigtet for manglende samarbejde og for stødende adfærd. I krydset ved Hostrupsgade/Nygade stillede den 20-årige sig og lavede onani-bevægelser mod politiet. Betjentene rettede henvendelse til manden for at give en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men den 20-årige ville ikke samarbejde. Han vil i første omgang ikke udlevere navn, adresse eller fødselsdato, så han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven for at nægte.

• En 15-årig dreng fik natten til søndag sin telefon stjålet, mens han var til privatfest i Sindingsgade i Kjellerup. I tidsrummet fra kl. 02.00 til 02.30 sad den 15-åriges Iphone 5 til opladning, men da han vendte tilbage til den, var den altså væk. Der er tale om en sort Iphone 5 med orange bagbeklædning. Værdien er opgjort til 3500 kroner.

• Lørdag morgen kl. 07.45 lød der et ordentligt brag på Lavendelvej i Silkeborg, da en bagrude i en Citroën blev knust. Nogen havde smidt en håndbold-stor sten gennem ruden. En beboer på Lavendelvej kiggede hurtigt ud på vejen og så to unge mænd løbe fra bilen. De to var ifølge vidnet klædt i sorte bukser, armygrønne jakker og af afrikansk oprindelse.

• Natten til søndag kl. 02.55 blev politiet kaldt til El Diablo i Kjellerup. Her havde en 22-årig mand fra Ans udvist voldelig adfærd og nikket en skalle til en 23-årig mand fra Kjellerup. Den ramte mand fik en flænge i hovedet som følge af skallen, mens den 22-årige gerningsmand fik en sigtelse for overtrædelse af restaurationsloven.

• Søndag fik politiet anmeldelse om tyveri fra en gårdhave på Sportsvej i Bryrup. Herfra var der stjålet to grill, en Dancock Kitchen Megagrill og en guldfarvet Weber Smokey Joe kuglegrill. Den samlede værdi var 3000 kroner. Tyveriet var sket i løbet af vinterferien.