Spiritus

Spritbilist kørte ud på mark

Politiet standsede i løbet af weekenden fire bilister, der alle skulle have ladet bilen stå eller overdraget nøglerne til en person, der rent faktisk måtte køre.

Fredag aften blev politiet kaldt ud til et færdselsuheld på Klostergårdsvej/rute 46 ved Kongensbro.

Klokken 22.23 kom meldingen om, at en bilist var kørt af vejen i en blød kurve.

Bilen var endt ud på en mark, og da politiet kom frem, var der steget tre personer ud af bilen. Ingen af dem var kommet noget til, og bilen havde kun fået lettere skader.

I første omgang ville ingen fortælle, hvem der havde kørt bilen, så der blev udtaget blodprøve på alle tre mænd. De tre indrømmede dog til sidst, at en 39-årig mand fra Lemming havde ført bilen, så han blev sigtet for spirituskørsel.

Stoffer eller intet kørekort
• Fredag aften kl. 20.04 blev en 25-årig mand fra Rødkærsbro standset i Teglgade i Ans. Den 25-årige havde ikke noget kørekort, så han blev sigtet for ulovlig kørsel. Manden var frakendt kørekortet, men havde mulighed for at generhverve det. Den mulighed havde han bare ikke benyttet sig af.

• Nogle timer senere, kl. 23.21 fredag, blev en 20-årig mand fra Aarhus standset i Vestergade i Silkeborg. Manden blev testet positiv for cannabis i politiets narkotest, så han blev sigtet for at køre med euforiserende stoffer i kroppen og taget med til en blodprøve.

• Lørdag aften kl. 23.48 blev en 25-årig mand fra Brædstrup standset på Silkeborgvej i Them. Manden blev testet med politiets narkometer, og da han gav udslag for amfetamin, blev han anholdt og taget med til en blodprøve.