Restaurant Piaf udvalgt af fransk elitekok

En hyldest til fransk gastronomi bestående af seks særlige retter sammensat af lokale kokke, der er udvalgt af Frankrigs udenrigsministerium og den franske elitekok Alain Ducasse. Det bliver virkelighed den 19. marts i Silkeborg og resten af verden.

- Alain Ducasse er måske den kok i verden med flest michelinstjerner. Han har restauranter over hele verden, blandt andet i toppen af Eiffeltårnet, siger indehaver og køkkenchef på Restaurant Piaf, Marc Noël.

Marc Noël er blandt 16 udvalgte kokke i Danmark, der skal servere deres bud på fransk gastronomi. Kun to kokke er valgt i Jylland.

- Det er er et godt skulderklap. Vi kokke, vi arbejder for vores gæster, men vi arbejder også for vores ego. Man prøver virkelig at gøre det godt, fordi man gerne vil være stolt af det, man gør, så den største belønning er, når man bliver en lille smule anerkendt, siger Marc Noël.

Goût de France hedder eventen, der foregår verden over samtidig.

I alt skal 1300 kokke på fem kontinenter servere en klassisk, fransk seksretters menu, hvor den franske stjernekok Alain Ducasse har opsat rammerne for menuen. Der skal være en kold forret, en varm forret, fisk eller skaldyr, kød eller fjerkræ, fransk ost og dessert. Resten er op til den lokale kok.

Én chance for seks retter
Det hele løber af stablen den 19. marts, hvor Restaurant Piaf og de øvrige restauranter i verden serverer deres udvalgte menu.

Menuen med seks retter bliver kun serveret den ene dag, og på Restaurant Piaf får 28 gæster muligheden for at smage det bedste bud på fransk gastronomi.

- Som kok, ser man op til mange af de helt store stjernekokke og tænker, 'det opnår jeg aldrig, jeg bliver aldrig så kendt.' Så det er sjovt at se sit navn på den liste. Der er nogle store drenge på listen. De spiller i superligaen, jeg spiller i førstedivision, siger Marc Noël.

På listen over de 16 danske kokke står Marc Noël under Michel Michaud, der er kok på Molskroen Strandhotel i Ebeltoft. De to kender hinanden personligt, og Michel Michaud har været et forbillede for Marc Noël i mange år.

- Da jeg kom til Danmark for mere end 20 år siden, var Michel Michaud allerede en kæmpestjerne. Han er vores alles stjernekok og bedstefar til fransk mad i Danmark. Jeg er rigtig stolt af, at jeg står lige under ham på listen, siger Marc Noël.

Idéen til Goût de France kom, da fransk gastronomi i 2010 blev optaget på UNESCO's verdensarvliste på grund af sin store indflydelse på madlavning verden over.

Menuen på Restaurant Piaf koster 750 kroner og ser således ud:

Kold forret:
Carpaccio de Saint Jacques tapioca et oeufs de poisson
Varm forret:
Ballotine de faisan et foie-gras aux truffes
Fisk eller skaldyr:
Queue de langoustine grillée, piquillos, bisque et chorizo
Kød eller fjerkræ:
Fillet de cerf, rillette et selleri
Fransk ost:
De chez Monsieur Mons Meilleur ouvrier de France
Dessert:
Forêt noire à la Piaf