Ny chef fundet til kommende beredskab

Silkeborg og Viborg kommuners beredskaber fusionerer den 1. januar 2016 til et fælles beredskab, og den kommende beredskabschef er nu ansat. Det bliver den 44-årige Klaus Vibe Hebsgaard, der kommer til at stå i spidsen for det nye beredskab.

Klaus Vibe Hebsgaard tiltræder den 1. april 2015 i Viborg Kommune, hvor han skal stå i spidsen for processen med at sammenlægge de to kommuners nuværende beredskaber til et fælles beredskab. Den 1. januar 2016 tiltræder han som beredskabschef for det nye fælles beredskab for Viborg og Silkeborg Kommuner.

Steen Vindum, borgmester og formand for Beredskabskommissionen i Silkeborg Kommune, ser frem til samarbejdet med Klaus Vibe Hebsgaard.

- Klaus Vibe Hebsgaard er den helt rette til at lede vores kommende fælles beredskab. Han har evnerne til at udvikle det til et effektivt og tidssvarende beredskab med en stærk fælles korpsånd, siger Steen Vindum.

Konstitueret brandchef i Viborg Kommune, Vagn Erik Jensen, og beredskabschef i Silkeborg Kommune, Mads Bjerre Nielsen, fortsætter i deres nuværende roller, indtil sammenlægningen træder i kraft 1. januar 2016.

Sammenlægningen af Viborg og Silkeborg kommuners beredskaber er en del af den proces, hvor landets 86 beredskabsenheder skal reduceres til 20.

Administrationen for det nye beredskab, herunder beredskabschefen, placeres fra 1. januar 2016 på Silkeborg Brandstation.

Klaus Vibe Hebsgaard kommer fra en stilling som stationsleder hos Falck i Ikast med ansvar for 12 stationer. Han har over 20 års erfaring med i bagagen fra beredskabsområdet, brandvæsen og kommunal administration. Der var 22 ansøgere til stillingen som beredskabschef.

[caption id="attachment_3617" align="alignnone" width="300"]Klaus Vibe Hebsgaard Klaus Vibe Hebsgaard[/caption]