Silkeborg Triathlon ved Østre Søbad. Foto: Bo Nørgaard.

Silkeborg Triathlon skal sprintes i år

Silkeborg Triathlon udvider i år løbet, så der ikke kun er de klassiske distancer om søndagen, men også en sprintdistance og en ekstra løbsdag.

Den 30. udgave af Silkeborg Triathlon løber af stablen den sidste weekend i august som altid, men i stedet for kun at være søndag, kommer der nu en løbsdag lørdag.

Lørdag den 29. august får deltagerne mulighed for at gennemføre 'Danske Invest Sprint Silkeborg Triathlon', der består af 350 meter svømning, 17 km cykling og fem km løb.

- Sprintdistancen henvender sig både til den erfarende triatlet, som ønsker at give den max gas på en kort distance som sæsonafslutning, men i høj grad også til motionist-triatleten som vil prøve triathlon for første gang. Og for de mange Ironkids der tidligere har deltaget i stævnet om søndagen giver dette også mulighed for at smage en lidt længere distance, siger Christian Frederiksen fra Silkeborg Motion-Tri-klub.

Deltagerne har 2,5 time til at gennemføre sprint-distancen.

De normale distancer om søndagen er en halv og en kvart ironman og så et Ironkid-stævne for de yngste. En halv ironman består af 1900 meter svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb (en halv maraton).

De almindelige triatlet-distancer til søndagen er udsolgt, mens billetsalget til lørdagens sprintdistance åbner i morgen kl. 12.00.