Politiuniform Foto: www.politi.dk

Politiet holder øje med seler og mobiler

Politiet sætter i dag gang i en ugelange kampagne med fokus på mobiltelefoner og seler.

Over hele landet vil politiet fra i dag og til og med søndag gennemføre en lang række kontroller af både seler og mobiltelefoner.

- Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge. I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden, siger chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter Frank Mathiesen.

Risikoen for at være involveret i et færdselsuheld er fire gange større, hvis man taler i håndholdt mobiltelefon, og risikoen for at blive dræbt i et færdselsuheld er dobbelt så stor, hvis man ikke bruger sele.

Det koster en bøde på 1500 kroner at glemme selen eller at bruge telefonen under kørsel.

Det er førerens ansvar at spænde børn under 15 år fast, og det giver et klip og en større bøde at glemme det.