Foto: Silkeborg IF Invest

SIF forlænger med første-målmanden

Thomas Nørgaard har forlænget sin kontrakt i SIF med et år. Sportschef Jesper Stüker slår fast, at den 28-årige målmand dermed er førstevalg på målmandsposten.

Målmand Thomas Nørgaard forlængede mandag sin kontrakt med SIF for yderligere et år, så den nu udløber i sommeren 2016. Det er et klart signal om, at det er den 28-årige målmand, SIF satser på som førstevalg i denne og den kommende sæson.

- Vi har en klar forventning om, at Thomas i de næste halvandet år er førstevalg. Han har bevist, at han er opgaven voksen, vi ved hvad han står for, og vi er overbeviste om, at han kan lægge et lag mere på. Vi er meget tilfredse med det forløb, vi har set fra Thomas indtil nu, og han vil kunne give meget til vores projekt med sats på lokalt talent, siger sportschef Jesper Stüker om kontraktforlængelsen.

Thomas Nørgaard er en af SIFs egne. Han blev fodbolduddannet på Silkeborg Fodbold College efter at have spillet i Hvinningdal-klubben HA85 indtil talentet trak ham til SIF.

Efter nogle sæsoner i henholdsvis Skive og Aarhus Fremad blev han i sommeren 2013 hentet hjem til Søhøjlandet, dengang som reservemålmand.

10 kampe inde i denne sæson fik han imidlertid chancen som førstekeeper - den 19. oktober i fjor mod FC Midtjylland overtog han posten mellem stængerne fra Kasper Jensen. Og den har han forsvaret siden.

- Jeg er glad for at det er mig, klubben vil satse på som førstemålmand. Det er dokumentation på, at jeg har bevist mig selv i de seneste knap to år. Det har naturligvis også betydet meget, at SIF er min klub og har været det fra min ungdomstid, og jeg kan sagtens se mig selv her længere frem, end det år, jeg har forlænget med. Selvfølgelig vil man som fodboldspiller altid helst spille på det højeste niveau, men for mig er det også vigtigt at være et sted, hvor jeg har det godt. Og det har jeg i SIF, så det er min klub, uanset om det i næste sæson hedder Alka Superliga eller 1. division, siger Thomas Nørgaard.

Allerede i marts 2008 debuterede Thomas Nørgaard for SIF, da han holdt målet rent i en 0-0 kamp mod Aarhus Fremad. Han er indtil videre noteret for 27 førsteholdskampe i klubben, men med den nye kontrakt underskrevet er der lagt op til mange flere.