Sygeplejerske-uddannelsen sætter rekord

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg slår rekorden fra sidste år med 14 procent flere ansøgninger i 2015. VIA Læreruddannelsen oplever en lille tilbagegang. I alt tiltrækker Campus Silkeborg det samme antal ansøgninger som sidste år.

Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg er mere populær end nogensinde før. Det ligger fast, efter ansøgningsfristen for kvote 2-studerende i går udløb.

I år modtog sygeplejerskeuddannelsen 541 ansøgninger mod 476 sidste år, hvilket svarer til en stigning på 14 procent.

Det er sjette år i træk, at antallet af ansøgere til uddannelsen i Silkeborg stiger.

- Jeg er rigtig glad for, at sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg stadig er meget populær. Det er imponerende, at vi kan blive ved med at opnå fremgang i antallet af ansøgere, siger Birgitte Hindsgaul, der er uddannelsesleder for sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg.

Birgitte Hindsgaul tror især, at den fortsatte fremgang skyldes de mange jobmuligheder.

- Der er mange veje at gå for uddannede sygeplejersker, både med hensyn til specialisering og arbejdssteder, siger hun.

Lærerne går den anden vej
Mindre positivt ser det ud for læreruddannelsen i Silkeborg. 257 har søgt ind på læreruddannelsen i Silkeborg i går. Det er 33 færre end sidste år, hvilket svarer til 11 procent.

- Den mindre tilbagegang skyldes nok delvist den negative medieomtale, der har været af lærernes arbejde og vilkår, siger Britta Riishede, uddannelsesleder ved Læreruddannelsen i Silkeborg.

VIA University College tilbyder også læreruddannelsen i Aarhus, Skive og Nørre Nissum. Også de to sidstnævnte byer har oplevet et fald i antallet af ansøgere.

Fakta om studieoptagelse
I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.
Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.
Ansøgningsfrist gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.
I kvote 1 bliver ansøgerne alene optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.