Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet: Hold jer fra den ny asfalt

Byggeriet på motorvejen skrider stadig fremad, og i løbet af 2015 og 2016 skal der lægges asfalt på strækningen gennem Silkeborg. Den skal silkeborgenserne foreløbig holde sig fra.

Den helt nye og urørte asfalt er ellers et stort tilløbsstykke for mange, der gerne vil have en lille forsmag.

- Vores erfaring fra andre steder viser, at det er attraktivt og spændende for folk i alle aldersgrupper at komme derned. Men det er altså en byggeplads. Du skal have hjelm, vest og vide, hvor du går, ellers kan det gå galt, siger projektleder på motorvejen, Carsten Sandgaard fra Vejdirektoratet.

Forholdene kan ændre sig lynhurtigt på en byggeplads. Der kan ligge grus eller sten. I nogle tilfælde borer Vejdirektoratet dybe huller i asfalten for at teste lagene. Derfor er der også adgang forbudt til alle dele af motorvejsbyggeriet.

Fjerner forhindringerne
Vejdirektoratet har oplevet, at nogle personer fjerner afspærringerne og kører deres biler ind på den ufærdige vej.

- Forestil dig, at der er fire 10-årige piger dernede for at prøve deres nye cykler. Samtidig synes en eller anden, at hans BMW 325 skal brændes af. Det går helt galt, så hold jer nu væk, siger Carsten Sandgaard.

Til juni afholder Vejdirektoratet åbent hus nede på motorvejen, hvor alle kan få lejlighed til at mærke asfalten med fødderne. Datoen ligger endnu ikke fast.