Foto: Silkeborgif.com

SIF fik underskud på 2,5 millioner kroner

Silkeborg IF Invest A/S kom ud af 2014 med et utilfredsstillende resultat. Underskuddet på 2,5 mio. kr. skyldes svigtende indtægter på fodbold

Svigtende indtægter i fodboldforretningen i Silkeborg IF Invest A/S er årsagen til et underskud på 2,5 mio. kr. før skat i 2014. Det er 4,4 mio. kr. dårligere end året før.

Efter et halvår i den næstbedste række, der endte med oprykning, blev efteråret resultatmæssigt historisk dårligt. Blot fire point i 17 kampe betød mistede tv-indtægter, og da sponsorindtjeningen heller ikke levede op til forventningerne, endte årets resultat i minus.

- Underskuddet på 2,5 mio. kr. før skat er klart utilfredsstillende. Vi er nødt til at generere overskud for blandt andet at kunne afdrage på prioritetsgælden i Papirfabrikken, siger administrerende direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

Resultatet svarer til de udmeldte forventninger.

Penge fra udlejning
Mens udlejningen af Papirfabrikken går fint, er det i fodboldforretningen, at der bruges for mange penge. Papirfabrikken bidrager med et overskud på omkring 14,4 mio. kr., mens fodbolden isoleret set har givet underskud på omkring 16,9 mio. kr. i 2014.

Omsætningen faldt med knap seks millioner kroner til 59 mio. kr., mens egenkapitalen som følge af nedskrivning af et skatteaktiv til nul ved udgangen af 2014 er på 149,3 mio. kr.

Året bød dog også på positive begivenheder. SIF fik sin A-licens på talentområdet tilbage, antallet af ungdomslandsholdsspillere i SIF-trøje var rekordstort - 11 på danske u-landshold og to på færøske - og for første gang i klubbens historie lykkedes det at sælge et ungt SIF-talent til en stor udenlandsk klub. 17-årige Kasper Dolberg rejser til sommer til den hollandske storklub Ajax Amsterdam. At det økonomiske grundlag for etableringen af JYSK Park - Silkeborgs nye stadion - kom på plads, er også en af de positive begivenheder fra 2014.

Erhvervelsen af den rustrøde præmierede bygning på Papirfabrikken, der tidligere husede højskolen Performers House, forventes at bidrage positivt til selskabets indtjening i 2015 med baggrund i planen om et boligprojekt med eksklusive lejligheder i bygningen.

Forventningen til 2015 er et overskud på mellem 0 og 4 mio. kr.