Foto: Silkeborg Kommune

Silkeborgensere skal være mere robuste

Silkeborg kommunes befolkning skal være mere robuste, når en orkan, snestorm, skybrud eller oversvømmelse rammer, eller hvis et cyberangreb er årsag til strømsvigt i længere tid. De skal kunne klare sig selv i 72 timer uden el, vand og varme.

Derfor har Beredskabsforbundet og Beredskabsstyrelsen udviklet kurset Robust Borger, der henvender sig til alle over 13 år.

Ganske gratis kan du og din familie komme på seks timers kursus fordelt over to dage, hvor man lærer at agere rigtigt i en kritisk situation.

- Danmarks Redningsberedskab arbejder hver dag på at opretholde deres robusthed for dermed til en hver tid at kunne hjælpe borgerne i Danmark. Men for at skabe et robust samfund, kræver det også robuste borgere, der agerer så hensigtsmæssigt som muligt i de kritiske situationer, siger Lars Munk, der er leder i Beredskabsforbundets Silkeborg-kreds.

På kurset Robust Borger lærer man at forebygge ulykker, forberede sig på udefrakommende hændelser og i det hele taget, hvordan man kan hjælpe sig selv og sine nærmeste, når en ulykke indtræffer.

Ved at være Robust Borger er man med til at sikre, at Redningsberedskabets ressourcer bliver brugt, der hvor det giver mest mening, og der hvor menneskers liv kan være i fare.

Kurset henvender sig til alle borgere. Man kan tilmelde sig på et Robust Borger kursus enten som enkeltperson, familie eller gruppe.

Kurset foregår hos Brand & Redning på Kejlstrupvej.

Kurset varer seks timer fordelt over to dage. Tirsdag den 14. april og mandag den 27. april, begge gange fra 18.30-21.30.

Du kan læse mere og tilmelde dig gratis her: Beredskab.dk.

Efter deltagelse i Robust Borger:

  • Du kan klare dig selv i op til 72 timer, uden el, vand og varme og uden at skulle handle ind
  • Du ved, hvad der sker, når du ringer efter hjælp, og du kan følge de instrukser, du eventuelt får over telefonen
  • Du kan selv vurdere, hvornår der skal ringes 112, 114 eller til lægevagten
  • Du kan lave en plan for, hvordan du/I skal agere, hvis strømmen ryger, hvis der går ild i huset eller hvis det meste af huset pludselig står under vand
  • Du kender til Redningsberedskabets kapacitet, og du kender i den sammenhæng din egen rolle i beredskabet
  • Du ved præcis, hvad det betyder, hvis sirenen lyder