Illustration: Laban Arkitekter

Markant byggeri på vej i Alderslyst

Det bliver det lokale ejendomsselskab Herm. Rasmussen, der skal bygge på søgrunden på hjørnet af Borgergade og Sølystvej.

Byggeriet kommer til at hedde Søhaven.

- Det bliver et byggeri, der fremstår markant og smukt mod byen og søen. Det bliver en repræsentant for det bedste byen har at byde på, siger en glad vinder af udbuddet, direktør Jan Skytte Pedersen, Herm. Rasmussen A/S.

Herm. Rasmussen havde det højeste bud på grunden, der blev solgt i en udbudsrunde i februar.

Projektet er tegnet af Laban Arkitekter og består af tre punkthuse fra tre til syv etager, lavest mod vest og højest mod øst for at fange byens nuværende skala og for at skabe en byport mod Alderslyst. Husene står i hvidt, så de opleves maritime og elegante og som et modspil til den bagvedliggende by, som har mursten som det primære element.

De tre bygninger skal rumme 30 lejligheder i alt, der skal være på mellem 71 og 189 kvadratmeter.

- Jeg er meget glad for, at vi nu efter mange års venten har banet vejen for at få opført en arkitektonisk markant parkbebyggelse i et åbent grønt område. Det bliver en bebyggelse, der kommer til at stå som et pejlemærke, der markerer indgangen til Alderslyst, siger borgmester Steen Vindum.

Arbejdet med at udarbejde en lokalplan for området går nu i gang, hvorefter Herm. Rasmussen er klar til at gå i gang med at realisere projektet.