Politiuniform Foto: www.politi.dk

Politiet på kontrol i påsken

Politiet gennemfører traditionen tro i påskedagene en landsdækkende indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.

Aktionen kører fra torsdag den 2. april til og med mandag den 6. april.

Påsken er en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus. Det øger risikoen for spirituskørsel. På trods af at det i dag er mindre accepteret at køre i påvirket tilstand,er spiritusbilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

I påsken vil politiet også se efter bilister, der er påvirkede af narkotika eller medicin. Antallet af sigtelser for narkotika- og medicinkørsel er stigende, hvilket ikke mindst skyldes, at politiet har fået bedre redskaber til at kontrollere førerne.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.