Passat er en komfortabel firmabil

Volkswagen Passat blev i marts udnævnt til årets bil i Europa, og det var den rigtige beslutning.

Rigtig mange bilister har været trofaste kunder af VW Passat i årevis, og med det nyeste skud på stammen, kan de trygt fortsætte i den bane, hvis de vil have en komfortabel bil i firmabilsklassen.

Turen i den afprøvede Passat begynder ved Bilernes Hus og går herfra mod Sejs med Ry som mål, før turen igen skal gå hjemad.

Passat er langt fra en revolution inden for biludvikling, men det er fantastisk evolution over rigtig lang tid. Når man sætter sig ind, er man ikke i tvivl om, at alt er, hvor det skal være.

Interiøret i den nyeste udgave minder meget om det, der blev introduceret med model 3C i 2005. Det fungerede for 10 år siden, og de stramme linjer holder også om 5-10 år.

Bilen er opdateret med en seks tommer touchskærm, hvorfra man styrer navigation, telefon og radio. I rattet er der mulighed for at styre fartpilot, radio og telefon. Klimaanlægget har stadig fysiske knapper.

Gode sæder og god plads
Sæderne i Passat'en er nogle af de bedste sæder, man kan komme i nærheden af for penge. De kan virkelig indstilles godt med lændestøtte, og sædet kan endda hejses under knæet. Der er ingen tvivl om, at det er en langtursbil.

Dieselmotoren på to liter med 150 hestekræfter har rigeligt med overskud til at gennemføre sikre overhalinger og hurtige accelerationer.

Med udsigt til Knudsø i Ry bliver bilen gennemgået.

Der er fantastisk meget benplads på bagsædet. Passat årgang 2015 bruger Volkswagens nye MQB-platform, der bygger bilerne af faste moduler. Det giver en større kabine, men lettere bil.

Bagsædet har sine egne knapper til klimaanlægget.

Efter en gennemgang af bilen, går turen via Låsby og motorvejen tilbage til Silkeborg.

På motorvejen bliver det tydeligt, at VW Passat er en komfortabel Autobahn-knuser. Bilen er behagelig at køre med 130 km/t. Den er retningsstabil og lydsvag.

Fremme ved Bilernes Hus igen, er det lige før, ryggen har det bedre end før. De komfortable sæder har været et godt bekendtskab.

Bilen er venligst udlånt af Vulcan Silkeborg.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="4324" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="1500" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1428057159426"]