Er en pyroman på spil i Silkeborg?

Tre brande på henholdsvis Kejlstrupvej, Ansvej og på Borgergade i nat er ifølge politi og brandvæsen formentlig påsatte.

Brandvæsnet blev først kaldt til en brand i en papcontainer på Kejlstrupvej kl. 00.35 – og den brand blev hurtigt slukket.

Ti minutter senere, kl. 00.45, opdagede en politipatrulje en brand i skraldespand på hjørnet af Ansvej og Christian 8.s Vej/Viborgbroen. Den brand slukkede betjentene. Branden havde formentlig ulmet et stykke tid.

Kort efter var den gal igen. Kl. 01.14 indløb en alarm om ild i en etageejendom på Borgergade.

Igen var det en papcontainer, der var ild i – og flammerne havde fået fat i væggen og lidt af tagkonstruktionen da brandvæsnet nåede frem.

Den brændende bygning huser et værtshus, som er bygget sammen med en etageejendom.

Silkeborg Brand og Redning var nødt til at bryde døren ind til et værtshus op, for at undersøge om ilden var nået ind i bygningen. Det var den heldigvis ikke, og slukningsarbejdet på Borgergade var afsluttet i løbet af en times tid.

Politiet har i løbet af natten afsøgt brandstederne for at finde spor efter en eventuel gerningsmand.

- Vi mangler tekniske spor i sagen, og vi har endnu ingen vidner eller signalement. Så vi vil meget gerne høre fra offentligheden, siger Mogens Rubech fra politiet i Silkeborg.

Ved du noget om disse brande, bedes du kontakte politiet på 114.