Politiuniform Foto: www.politi.dk

Døgnrapport: Papegøje-fund og skrottyve

Politiets døgnrapport for weekenden indeholder blandt andet fundet af en papegøje på Rønne Allé, rumænske skrottyve I Kjellerup og tre spritbilister.

• Søndag eftermiddag fandt en beboer på Rønne Allé en grå/gul papegøje med gul top i sin forhave. Ejeren kan henvende sig til politiet, hvis han vil have den tilbage.

• Natten mellem lørdag og søndag var der indbrud i en villa på Julsøvænget. Her kom tyven ind ved at knuse ruden i en terrassedør. Der blev stjålet en kontantbeløb og en PH-lampe fra huset. Tyven smuttede igen gennem hoveddøren.

• Mellem torsdag middag og fredag morgen var der forsøg på indbrud i en villa på Kejlstrupvej. Her blev døren forsøgt sparket op.

• Fredag klokken 20.30 standsede politiet en 38-årig mandlig bilist i Vestergade. Manden blæste politiets alkometer op over den tilladte promille, så han blev sigtet for spritkørsel og taget med til en blodprøve.

• Lørdag klokken 15.33 fik politiet fat i en anden spritbilist, da de standsede en 35-årig mand på Viborgvej ved Fårvang. Han blev ligeledes taget med til en blodprøve.

• Lørdag aften kl. 23.40 fik politiet fat i weekendens tredje spritbilist, da de standsede en 30-årig mand på Sandvejen i Silkeborg. Den 30-årige blev også sigtet for spritkørsel og taget med til en blodprøve.

Tre skrottyve taget
Torsdag aften ved 20-tiden kom ejeren af en landejendom på Silkeborgvej ved Kjellerup kørende til gården, da han fik øje på tre personer, der var i gang med at stjæle fra ham. To kvinder og en mand.

Gårdens ejer havde forskellige skrotmetaller liggende på grunden, og dem var de tre i gang med at læsse ind i en bil.

Gårdejeren holdt de tre rumænere tilbage og tilkaldt politiet, men inden de nåede frem, lykkedes det den ene at stikke af.

Da politiet kom, blev de to tilbageholdte bedt om at læsse skrotmetallet af bilen, og så blev de ellers anholdt. Den ene, der har adresse i Danmark blev løsladt efter endt afhøring, mens den anden overnattede i detentionen og fik fredag en straksbøde på 1500 kroner, fordi hun ikke har adresse i Danmark.

Politiet ved hvem den undslupne mand er, men de har endnu ikke fået fat i ham.