På billedet ses personalet fra Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt. Foto: Hospitalsenhed Midt

Idrætsfolk vælger hospitalet i Silkeborg

Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg oplever, at flere professionelle idrætsudøvere vælger at blive behandlet på klinikken, når de får en skade.

Tidligere har professionelle idrætsudøvere oftest brugt privathospitalerne, men nu har Idrætsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg lagt en ny strategi.

Den strategi er med til at udfylde et hul i det offentliges tilbud til idrætsudøvere.

- Vores målsætning er at være det naturlige førstevalg hos både bredde- og eliteidrætten såvel regionalt som nationalt. Vi lægger vægt på at sikre god service, høj kvalitet og hurtige patientforløb. Vi tror på, at det er faktorer, der spiller ind, når flere og flere professionelle idrætsudøvere vælger at blive behandlet hos os, siger Kaspar Saxtrup, overlæge i Idrætsklinikken.

Nogle af de initiativer, der er udsprunget af den nye strategi, betyder blandt andet, at patienterne møder den samme læge, når de kommer i klinikken; der er ansat flere sygeplejersker; åbningstiden er udvidet, så det snart bliver muligt at komme eftermiddag og aften; og så er der udarbejdet en eliteidrætspolitik.

Hvis man ser på, hvor mange korsbånd og ledbåndsrekonstruktioner klinikken laver, er det et område, der i løbet af de seneste tre år er tredoblet i antal. Fra 38 til 115 i perioden 2012-2014.

Torsdag den 23. april kl. 15-16 åbner Idrætsklinikken dørene for alle interesserede, hvor der blandt andet er mulighed for at se klinikkens nyistandsatte lokaler.